Peugeot 3008 primește un look nou și sistemul Night Vision

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

SUV-ul Peugeot 3008 primește un facelift, disponibil cu două motorizări plug-in hybrid și cu noua funcție Night Vision, unică în segmentul compact. Această funcție detectează pietoni sau animale pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, pe o rază de până la 200-250 de metri. Imaginile în infraroșu sunt afișate pe instrumentarul de bord digital, în câmpul de viziune al șoferului.

Noul Peugeot 3008 vine acum partea frontală redesenată, blocuri optice spate noi Full LED, noi nuanțe de caroserie și o opțiune nouă „Black Pack”. Apar si culori noi în gamă, cum ar fi Celebs Blue și Vertigo Blue.

Pe nivelurile de echipare GT / GT Pack, blocurile optice Full LED oferă un aspect high-tech și distinctiv, datorită semnăturii luminoase extinse și funcției de iluminare statică în viraje (SDL) ce optimizează vizibilitatea la viteze de până la 90 km/h.

Proiectoarele de ceață au fost înlocuite cu funcția „Foggy Mode„ integrată în blocurile optice Full LED, ce aprinde farurile de fază scurtă la intensitate redusă atunci când lămpile de ceață spate sunt activate.

V-ar putea interesa și:

În partea din spate, blocurile optice noi, moderne adoptă tehnologia Full LED (inclusiv lampa de marșarier) cu gheare 3D, pentru o semnătură luminoasă incisivă. Semnalizatoarele folosesc tehnologia secvențială. Pentru a lărgi vizual partea din spate a vehiculului, stopurile sunt acoperite cu un geam transparent fumuriu.

Nivelul de echipare GT Pack propune jante de aliaj noi de 19ʺ San Francisco diamantate, pentru un aspect mai exclusivist.

Interior

La interior, sistemul i-Cockpit are un sistem Peugot i-Cockpit cu un nou head-up display cu afișaj premium și un ecran tactil HD nou de 10-inch. Instrumentar de bord este digital de 12.3-inch, în totalitate personalizabil și configurabil, cu afișaj digital cu tehnologie „Normally Black”.

SUV-uri plug-in hybrid cu prețuri sub 50.000 euro

Ecranul tactil central nou HD are 10ʺ și este disponibil împreună cu 7 butoane de comutare elegante tip pian – „toggle switches„ – ce oferă acces direct la principalele funcții : radio, aer condiționat, navigație conectată 3D cu recunoaștere vocală, setările vehiculului, smartphone, aplicații mobile, lumini de avarie. Versiunile plug-in hybrid dispun de un buton specific ce oferă acces la meniul cu funcțiile modului de rulare electric.

Toate versiunile termice echipate cu transmisie automată sunt disponibile acum cu un selector situat pe consola centrală, ce permite șoferului să aleagă între modurile de condus Normal, Sport și Eco.

Pentru versiunile plug-in hybrid, selectorul permite alegerea modurilor de condus Electric (implicit la pornirea mașinii) / Hybrid / Sport / 4WD (doar în versiunea HYBRID4 300).

V-ar putea interesa și:

Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go (în combinație cu transmisia automată EAT8). Funcția este disponibilă de la 0 km/h, în cadrul Pachetului Drive Assist Plus. Sistemul Lane position assist (asociat cu Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go) este disponibil, de asemenea, în cadrul Pachetului Drive Assist Plus.

Frânare automată de urgență detectează pietonii și bicicliștii pe timp de zi și pe timp de noapte, la viteze cuprinse între 5 km/h la 140 km/h, în funcție de versiune.

Pentru confortul sonor al pasagerilor, noul SUV Peugeot 3008 poate fi echipat cu sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL premium de 515 Watt. Difuzorul central și tweeterele îmbracă o nuanță nouă, Belem Bronze.

Motorizări Peugeot 3008 facelift

SUV-ul este disponibil cu două motorizări plug-in hybrid :

  • HYBRID4 300 e-EAT8 / 4 roți motrice / emisii de C02 începând de la 29g per km și autonomie de până la 59 km în modul pur electric (conform protocolului WLTP),
  • HYBRID 225 e-EAT8 / 2 roți motrice / emisii de C02 începând de la 30 g per km și autonomie de până la 56 km în modul pur electric (conform protocolului WLTP).

Versiunea HYBRID 4 300 e-EAT8 asociază un motor PureTech de 200 CP cu 2 propulsoare electrice: unul în față cuplat la cutia de viteze e-EAT8 ce oferă 110 CP și al doilea situat pe puntea spate ce dezvoltă 112 CP.

Modul 4WD, disponibil și în modul Electric, oferă tracțiune îmbunătățită pe drumuri sau terenurile dificile.

Versiunea HYBRID 225CP cu 2 roți motrice asociază o motorizare PureTech de 180 CP cu un motor electric de 110 CP cuplat la transmisia e-EAT8.

Construite pe baza platformei EMP2 (Efficient Modular Platform 2 ), ambele versiuni beneficiază de suspensie spate multi-link, pentru un echilibru perfect între confort și plăcerea la condus. Spațiul interior și volumul portbagajului nu au fost afectate.

Baterie și timp de încărcare Peugeot 3008 hybrid

Bateria litiu-ion are o capacitate de 13.2 kWh și sunt disponibile două tipuri de încărcătoare de bord care răspund tuturor nevoilor și soluțiilor de încărcare ale clienților, un încărcător monofazat de 3.7 kW (dotare standard) și un încărcător monofazat opțional de 7.4 kW.

Timpii de încărcare estimați sunt următorii :

  • de la un Wall Box de 7.4 kW : încărcare completă în 1h45 cu încărcătorul de bord monofazat de 7.4 kW,
  • de la o priză de mare putere (16A): încărcare completă în 4 ore cu încărcătorul de bord monofazat de 3.7kW,
  • de la o priză standard (8A): încărcare completă în 7 ore cu încărcătorul de bord monofazat de 3.7kW.

Noul SUV PEUGEOT 3008 este disponibil cu următoarele motorizări cu emisii de CO2 începând de la 129 g/km: Benzină: 1.2L PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8, 1.6L: PureTech 180 EAT8;  Diesel: 1.5L BlueHDi 130 S&S EAT8.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare