Noul Range Rover dispune de două motorizări plug-in hybrid

Autor: Dan Vache
Range Rover

Land Rover a prezentat cea de-a cincea generație Range Rover, cu motoare plug-in hybrid. Modelul are 4, 5 sau 7 locuri disponibile pe caroserii cu ampatament standard sau lung.

Noul Range Rover, cel mai luxos SUV al mărcii britanice Land Rover, poate fi comandat acum în România.  Prețul de pornire este de 121.737 euro pentru versiunea cu ampatament standard și motorizarea diesel cu 250 CP.

MLA-Flex, noua arhitectură modulară longitudinală flexibilă introdusă de Land Rover, stă la baza fiecărui aspect al noului SUV de lux Range Rover.

Două motorizări hibride cu alimentare la priză (PHEV) cu autonomie extinsă asigură emisii de CO2 de sub 30g/km, autonomie integral electrică de maximum 100 de km (autonomie preconizată în condiții reale de exploatare de până la 80 de km), suficient pentru ca un client tipic al Range Rover să realizeze până la 75% din deplasări doar cu alimentare electrică.

Motorizări Range Rover diesel mild-hybrid, benzină mild-hybrid și plug-in hybrid:

  • motorizări semihibrid (MHEV): 3.0 litri benzină P360 – 360 CP și P400 – 400 CP
  • 3.0 litri diesel de 250 CP, 300 CP și 350 CP
  • P530 Twin Turbo V8: 4.4 litri 530 CP
  • Plug-in hybrid P440e 440 CP și P510e 510 CP

Versiunile plug-in hybrid vor fi echipate cu o baterie de 38,2 kWh cu o capacitate efectivă de 31,8 kWh, și cu un motor electric de 105 kW integrat cu transmisia automată cu 8 rapoarte. Range Rover plug-in hybrid permite incarcarea rapidă la prize cu puteri de 50 kW. Autonomia electrică este de 100 de kilometri.

Cu cuplul motor electric livrat instantaneu, noul motor P510e accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde.

Modelele disponibile ale noului SUV sunt SE, HSE și Autobiography. Pe durata primului an de producție va fi disponibilă o variantă First Edition, având la bază modelul Autobiography, cu o specificație unică. Exclusiv pe această variantă va fi disponibilă culoarea exterioară Sunset Gold Satin (finisaj mat).

Atât modelele cu ampatament standard (SWB), cât și cele cu ampatament lung (LWB) sunt disponibile cu cinci locuri, modelul LWB având opțiunea unui al treilea rând de scaune, asigurând confort extins pentru până la șapte adulți.

Range Rover Evoque primește motorizări MHEV

Noul Range Rover SV este disponibil atât pe caroserii SWB, cât și LWB, cu caracteristici exclusive printre care se numără noile teme de design SV Serenity și SV Intrepid, precum și o configurație cu patru scaune SV Signature Suite.

Noul Range Rover este definit de trei linii care își regăsesc originea în generațiile anterioare: plafonul plonjant, centura accentuată și linia ascendentă a pragurilor. Aceste trăsături emblematice se combină cu consola față scurtă caracteristică și cu plafonul înclinat spre spate (cu un hayon practic rabatabil cu două panouri) pentru a crea un profil elegant.

Sistemul audio Meridian Signature de 1,600W asigură una dintre cele mai bune protecții fonice ale habitaclului.

Sistemul Active Noise Cancellation de generația a treia monitorizează vibrațiile roților, zgomotul anvelopelor și sunetul motorului transmise în habitaclu și generează un semnal de anulare prin cele 35 de boxe. Printre acestea se numără câte o pereche de boxe cu diametrul de 60 de mm integrată în fiecare dintre tetierele celor patru ocupanți principali ai habitaclului.

Land Rover prezintă noul Discovery facelift

Tehnologia inteligentă funcționează în conjuncție cu sistemul adaptiv de control al vitezei cu servodirecție asistată, pentru a atenua mișcările caroseriei determinate de modificările bruște ale vitezei. Suspensia complet independentă asigură rularea în condiții de lux și, în premieră pentru Land Rover, include o suspensie cu cinci brațe pe puntea spate, care izolează habitaclul de imperfecțiunile suprafeței de rulare mai eficace decât oricând, folosind amortizoare pneumatice ultramoderne.

Noul Range Rover este prima mașină produsă de Land Rover echipată cu uși servoasistate, cu senzori integrați pentru depistarea pericolelor și limitarea forței de închidere, îmbunătățind capacitatea de închidere lină.

Toate cele patru uși pentru pasageri sunt servoasistate și pot fi comandate prin intermediul ecranului Pivi Pro, asigurând eleganța urcării și coborârii din vehicul în orice situație, inclusiv în rampe sau pante de până la 10 grade. Funcția avansată de depistare a pericolelor înseamnă că ușile se pot opri automat din mișcare până când zona de pivotare este eliberată.

V-ar putea interesa și:

Noul Range Rover este primul Land Rover echipat cu sistemul Dynamic Response Pro. Noul și puternicul sistem electronic de 48 de volți de control activ al stabilității acționează mai rapid și mai eficient decât un sistem hidraulic, acționând asupra barelor antiruliu cu o forță de până la 1.400 Nm, pentru a menține sub control mișcările caroseriei.

Noul Range Rover va fi produs exclusiv la fabrica din Solihull, în Regatul Unit. Un Range Rover complet electric va intra în gamă în 2024.

Mașini hibride: Micro-hibrid (HEV), Mild hibrid (HEV), Full hibrid (HEV), Hibrid plug-in (PHEV), Range Extender/REX (PHEV). 

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn