Noul Opel Astra – motorizări și prețuri în România

Autor: Dan Vache
Opel Astra Sports Tourer

Noul Opel Astra, a șasea generație, primește versiuni electrificate devenind electrificat pentru prima dată cu variante plug-in hybrid 180 CP. Prețurile în România pentru Astra hatchback pornesc de la 24.000 euro cu TVA pentru propulsorul pe benzină, 110 CP (Edition) și 31.100 de euro pentru un diesel (GS – 130 CP). Noul Opel Astra Sports Tourer costă de la 24900 de euro cu TVA.

Motorizări noul Opel Astra

Modelul Opel Astra are propulsoare pe benzină și diesel cu puteri între 81 kW (110 CP) și 96 kW (130 CP). Variantele hibrid plug-in au 180 CP – 41.200 de euro.

O cutie de viteze cu șase trepte este standard pentru motorizările benzină și diesel, și o transmisie automată cu opt trepte (electrificată pe variantele plug-in hybrid) opțională pentru motoarele mai puternice.

Mașini ieftine prin Rabla cu prețuri sub 10.000 euro

Noul Opel Astra se va lansa în acest an ca hatchback cu cinci portiere cu aspect dinamic, dar cu mai mult spațiu la interior față de predecesorul său. Modelul are o lungime de 4,374 mm și o lățime de 1,860 mm.

Datorită consolei frontale scurte, noul Astra este cu doar 4.0 mm mai lung față de modelul precedent, în ciuda ampatamentului crescut considerabil la 2,675 m (+13 mm). Noul Astra are un portbagaj practic cu podea reglabilă ce oferă celui de la volan și celor patru pasageri un volum de 422 litri pentru bagaje.

Design noul Opel Astra

După SUV-urile Mokka, Crossland și Grandland, noul Astra este primul hatchback care reinterpretează filosofia de design pură și îndrăzneață a mărcii.

Opel Vizor (noua față a mărcii dezvăluită inițial pe modelul Mokka și elementul central de design exterior) urmărește Opel Compass, unde axele verticale și orizontale – cuta ascuțită a capotei și grafica în formă de aripă a luminilor de zi – se intersectează cu emblema Opel Blitz din mijloc.

Elementul frontal Vizor este întins pe toată partea frontală, făcând noul Opel Astra să pară mai lat, și integrează perfect tehnologii ca blocurile optice subțiri Intelli-Lux LED și camera frontală a sistemului Intelli-Vision. Privită din lateral, noua generație Astra arată deosebit de dinamică datorită montantului C înclinat.

În spate, simetria Opel Compass este repetată de emblema Blitz montată central, de lampa de frână montată sus și stopurile laterale (LED cu economie de energie, la fel ca toate elementele iluminate exterioare). Emblema Blitz este și mânerul pentru deschiderea hayonului, care este fabricat din materiale compozite de ultimă generație. Acest tip de material nu este doar ușor și rigid, ci permite și executarea precisă a detaliilor de design cum ar fi lămpile stop spate foarte subțiri.

Instrumente de bord Pure Panel cu ecrane digitale

La interior, instrumentele de bord digitale Pure Panel, cu suprafețe complet vitrate, reflectă integrarea perfectă a Opel Vizor cu două afișaje panoramice care oferă informații detoxificate într-un format orizontal orientat spre șofer.

Controalele fizice au fost reduse la minim sub formă de butoane fin lucrate. Volanul a fost redesenat, precum și scaunele față care sunt acum mai ergonomice.

TOP 10 cele mai ieftine mașini electrice

Cockpitul complet digital (opțional complet vitrat) folosește două ecrane de 10 inch integrate într-o singură unitate – alături de priza de aer de pe partea șoferului – într-un format orizontal. Datorită unui strat obturator ce previne reflexiile nedorite către parbriz, designul a eliminat nevoia unui element de protecție peste ecrane, ceea ce amplifică funcționalitatea și atmosfera hi-tech.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla

Cu butoanele fizice reduse la minim sub forma unor taste, sistemul Pure Panel realizează echilibrul optim între digitalizare și operare intuitivă, detoxifiat de stimuli vizuali iritanți și fără submeniuri inutile.

Nu este nevoie nici de cabluri, deoarece noua generație de sisteme multimedia infotainment poate fi controlată prin comenzi vocale sau prin atingere, iar telefoanele inteligente compatiblie pot fi conectate wireless la Apple CarPlay sau Android Auto.

Noul Astra folosește a treia generație a platformei flexibile EMP 2 multi-energie, cu ADN Opel încorporat încă de la începutul dezvoltării. Acest lucru semnifică faptul că manevrabilitatea este așezată, dar și dinamică și că noul model – asemenea oricărui Opel – este ”Autobahnproof” (pregătit pentru autostradă). Cu alte cuvinte, capacitatea de a rula la viteze mari a fost unul dintre principalele obiective de dezvoltare.

Direcția și rigiditatea laterală a șasiului – suspensie McPherson pe puntea față, bară de torsiune pentru puntea spate – sunt proiectate pentru un control foarte bun al tangajului (amortizarea mișcărilor în jurul axei orizontale.) La frânare, noul model oferă o putere de oprire puternică și rămâne extrem de stabil în viraje, cât și în linie dreaptă. Rigiditatea la torsiune a noului Astra este cu 14% mai mare față de cea modelului precedent.

Sisteme de asistență noul Opel Astra

Camerele video și senzorii sunt integrați cu conectivitatea e-horizon în cadrul sistemului Intelli-Drive 2.0, ce extinde raza de acțiune a camerelor și a radarului. Acest lucru permite sistemului să adapteze viteza în viraje, să facă recomandări de viteză și să efectueze schimbări semi-automate pentru banda de rulare. Sistemul poate detecta dacă cel de la volan a luat mâna de pe volan și se asigură că șoferul este implicat în orice moment.

Avertizarea pentru traficul lateral din spate, avertizare pentru obiectele din punctul mort și poziționarea activă pe banda de rulare care poate ține mașina în mijlocul benzi, toate fac parte din sistemul Intelli-Drive 1.0.

Oferta de sisteme de asistență oferă un afișaj mare head-up display și Intelli-Vision, un sistem bazat pe cameră și radar pentru o parcare mai ușoară.

V-ar putea interesa și:

Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Această strategie face parte din planul companiei PACE! cu care Opel va deveni sustenabil, global și electric.