Prețuri Mercedes C-Class

Autor: Cosmin Lixandru
6,7K afișări
logo Mercedes

Mercedes-Benz a prezentat noua generație Clasa C (Mercedes C-Class), C-Class sedan W206 şi break S206 (T-Modell). Mercedes-Benz C-Class este disponibil în Europa cu cinci motorizări pe benzină şi două diesel, toate mild-hybrid cu 4 cilindri.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa C poate fi comandată la un preț de pornire de 43.540 de euro pentru versiunea sedan C 180, cu motor de 1,5 litri benzină 170 CP.

Versiunea Clasa C break are un preț de pornire de 47.940 de euro pentru C 200, cu motor de 1,5 litri benzină 204 CP.

banner Petrom

Clasa C este primul model clasic de serie Mercedes-Benz complet electrificat. Datorită unui starter-generator integrat și a unui sistem electric de 48 de volți sau a unei tehnologii hibride plug-in, acesta are o autonomie electrică de aproximativ 100 de kilometri.

Interiorul adoptă elemente esențiale de la noua Clasa S, adăugând o notă sportivă. Zona șoferului are un ecran LCD de înaltă rezoluție. Este amovibil și pare că plutește. Acest lucru diferențiază afișajul șoferului de instrumentarul de bord tradițional cu cadrane rotunde. Clienții au de ales între o versiune de 26,0 cm sau o versiune de 31,2 cm. De asemenea, digitalizarea este evidentă pe afișajul central: funcțiile autovehiculului pot fi controlate folosind ecranul tactil de înaltă calitate. La fel ca tabloul de bord, ecranul este ușor înclinat spre șofer. Ecranul central are o diagonală de 24,1 cm ca standard, fiind disponibil opțional și într-o versiune mai mare de 30,2 cm.

Motorizări Mercedes C-Class

Propulsoarele pe benzină sunt 1,5 litri în versiunile C 180 cu 170 CP, C 200 şi C 200 4MATIC cu 204 CP. Variantele de top sunt C 300 şi C 300 4MATIC – 2.0 litri 258 CP. Versiunile diesel vin cu un motor de 2,0 litri: C 220 d cu 200 CP şi C 300 d cu 265 CP. Transmisiile sunt 9G-TRONIC.

Versiunea Mercedes C-Class diesel C 300 d este cea mai rapidă, având un sprint până la 100 km/h în 5,7 secunde.

Atât motoarele diesel, cât și cele pe benzină au acum un starter-generator (ISG) integrat pentru asistență inteligentă la turații reduse ale motorului ca un hibrid ușor din a doua generație. ISG folosește un sistem electric de 48 volți la bord, care asigură funcții precum alunecarea, amplificarea sau recuperarea energiei și face posibilă economisirea semnificativă de combustibil.

Noul OM 654 M are acum un starter-generator integrat din a doua generație (ISG), un sistem electric parțial de 48 de volți la bord. Motorul pe benzină M 254 cu patru cilindri și starter-generatorul din a doua generație, cu o putere suplimentară de până la 15 kW și cuplu cu 200 Nm mai mare, își sărbătorește, de asemenea, premiera în Clasa C.

V-ar putea interesa și:

O altă caracteristică este noua generație de turbină, cu segmente, o evoluție a turbinei cu tehnologie twin-scroll. Turbocompresorul complet nou este un rezultat al cooperării dintre dezvoltatorii de turbocompresoare Mercedes-Benz și echipa Mercedes-AMG Petronas Formula 1.

Transmisia 9G-TRONIC a fost dezvoltată în continuare pentru adaptarea ISG și este instalată în toate modelele din Clasa C. Motorul electric, electronica de putere și sistemul de răcire al transmisiei s-au mutat acum în sau către transmisie.

Mercedes C-Class Plug-in hybrid

A patra generație de modelele plug-in hybrid va urma imediat după lansare. Electrificarea face un mare pas înainte folosind aceleași motoare de bază. Cu o putere electrică de 95 kW și o autonomie totală electrică de aproximativ 100 de kilometri, Clasa C plug-in va funcționa în modul complet electric în multe cazuri și în multe zile fără a utiliza motorul cu combustie. Aceasta este varianta ultra-modernă, de 2 litri, a motorului cu patru cilindri M 254, cu o putere de 150 kW. Cu o capacitate de 230 kW și cuplu de 550 Nm, pachetul complet nu este doar foarte eficient, ci și sportiv.

Prin strategia de operare, se comunică cu senzorii sistemelor de asistență, adaptând astfel situația de conducere la multiple tipuri de rute. De exemplu, pe distanțe mai mari în zonele urbane, mașina va acorda prioritate conducerii electrice.

Două moduri suplimentare de condus permit șoferului să utilizeze în mod avantajos sistemul de propulsie plug-in:
Battery Hold: Menținerea nivelului de încărcare a bateriei de înaltă tensiune este prioritară. Sunt selectate cele mai potrivite configurații, în funcție de situația de conducere și traseu.
Electric: Conducerea electrică până la 140 km/h, recuparea energiei în modul de depășire, adaptarea Active Distance Assist DISTRONIC pentru conducere electrică, activarea motorului cu combustie utilizând un punct de presiune al pedalei de accelerație.

Noua Clasa C este disponibilă opțional și cu amortizare reglabilă continuu și suspensie sport. Suspensia pneumatică din spate este standard atât pentru modelele limuzină, cât și pentru cele T-Modell plug-in hybrid. Cu o lungime de 4751 mm și o lățime de 1820 mm, modelele Limuzină și T-Modell sunt considerabil mai mari decât modelele predecesoare. Ampatamentul a crescut cu 25 mm, până la 2865 mm.