Noul Jaguar F-Pace, interior nou și conectivitate îmbunătățită

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
JAGUAR F-PACE

Modelul F-PACE vine cu mici îmbunătățiri la exterior. În schimb, interiorul este complet nou, mai luxos și cu conectivitate îmbunătățită.

Designul exterior nou conferă SUV-ului o personalitate puternică. Acesta beneficiiează de o capotă nou sculptată, prize de aer mai late și suprafețe mai plăcute la atingere și mai bine conturate. Și capota nouă contribuie la aerodinamicitatea exteriorului, prin reducerea suprafețelor reflexive în partea din față a vehiculului.

Grila mărită se remarcă prin detaliile în formă de diamant, iar prizele de aer laterale includ acum sigla Jaguar. Bara față nouă, cu prize de aer reproiectate și grile închise la culoare, conferă noului F-Pace un aspect mai dinamic.

Cele 4 faruri noi, foarte subțiri, cu lumini de zi (DRL) în formă de dublu J, cu tehnologie Pixel LED disponibilă opțional, conferă o luminozitate îmbunătățită. Cu faza lungă adaptivă sistemul poate genera fascicule variabile, prin selectarea unor segmente de LED-uri diferite.

Jaguar i-Pace: specificații, prețuri, autonomie

În echiparea standard este disponibilă tehnologia Premium LED, cu fază lungă adaptivă pentru modelele SE și HSE. Tehnologia utilizează camera video față pentru comutarea automată între faza lungă și faza scurtă. În acest mod  nu-i orbește pe șoferii vehiculelor care vin din făță.

În partea din spate, stopurile noi și subțiri includ motivul șicanei duble specific Jaguar – prezentat în premieră pe modelul electric I-Pace. Bara reproiectată și hayonul nou, sculptat, impresionează și sporesc robustețea ansamblului.

În echiparea R-Dynamic, F-Pace se remarcă printr-o serie de elemente de design specifice. Elemntele conferă un aspect mai dinamic. Toate modelele sunt disponibile cu pachetul exterior suplimentar Black, care sporește aspectul sportiv cu elemente specifice, de culoare negru lucios.

Jaguar F-Pace vine cu un interior nou

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat perfect într-o ramă din magneziu elegantă. Așa controlează̆ mai bine noul sistem multimedia Pivi Pro. Finisajele naturale, cu ornamente din lemn și aluminiu, îmbracă partea superioară a ușilor și toată lățimea planșei de bord.

Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute. Dispune și de un sistem de filtrare care captează̆ particulele foarte fine, inclusiv particulele PM2.5. Acesta se folosește pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor.

Motorizare hibridă cu încărcare la priză pentru F-Pace

Noul F-PACE este disponibil cu motorizarea P400e PHEV, cu cea mai noua generație a motorului cu 4 cilindri. Și noile motorizări Ingenium diesel și pe benzină, sunt disponibile cu 6 cilindri în linie. Pentru anumite motorizări este disponibilă în premieră tehnologia mild hibrid (MHEV). Toate modelele F-PACE sunt echipate cu tracțiune integrală inteligentă și transmisie automată cu 8 trepte.

Gama de motorizări include:

Diesel
4 cilindri turbo de 2.0 litri MHEV 163 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD
4 cilindri turbo de 2.0 litri MHEV 204 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD
6 cilindri turbo de 3.0 litri MHEV 300 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD
Benzină
4 cilindri turbo de 2.0 litri 250 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD
6 cilindri S/C și turbo de 3.0 litri MHEV 400 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD
4 cilindri turbo de 2.0 litri PHEV 404 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Taxiuri electrice Jaguar cu încărcare wireless, în Oslo

Combinat, noul model PHEV cu 4 cilindri de 2,0 litri dezvoltă o putere de 404 CP și un cuplu de 640 Nm, cu ajutorul motorului pe benzină și motorului electric de 105 kW. Motorul electric avansat este alimentat de o baterie lițiu-ion de 13,6 kWh. Permite reducerea emisiilor de CO2 la 49 g/km* . Consumul de combustibil ajunge la 2.2 l/100 km*.

Dacă bateria este complet încărcată, noul P400e are o autonomie de până la 53 km în modul electric. Astfel permitte noului F-Pace PHEV să̆ facă̆ un traseu, dus-întors, de 30,2 km în modul EV, fă̆ră a fi necesară încărcarea. Stațiile de încărcare rapidă (30 kW CC) asigură o încărcare de la 0 la 80% în 30 de minute.

Tehnologia MHEV avansată, disponibilă pentru motorizările diesel cu 4 și 6 cilindri și pe cele pe benzină cu 6 cilindri utilizează̆ un alternator-demaror cu o curea încorporată (BiSG). Astfel permite recuperarea energiei pierdute de obicei în timpul încetinirii sau frânării. Această energie este apoi stocată într-o baterie lițiu-ion separată, de 48 V.

 i-Pace primește încărcare AC trifazică

Cu tehnologie MHEV, motorul diesel Ingenium, de 2.0 litri, cu 4 cilindri și 163 CP se remarcă prin emisii de CO2 minime de 161 g/km.  Consum de combustibil minim este de 6.2 l/100 km.

Motorul diesel cu 6 cilindri în linie și 300 CP se evidențiază prin performanțe bune începând de la turații mici. Are un consum de combustibil minim de 7.4 l/100 km și emisii de CO2 minime de 194 g/km. Accelerația are loc de la 0-100 km/h în numai 6.4 secunde.

Clienții care preferă modelele pe benzină pot alege motorul cu 6 cilindri în linie, 400 CP, de 3.0 litri, care dezvoltă un cuplu de 550 Nm. Acesta este echipat cu cele mai noi tehnologii în domeniul motoarelor.  Un exemplu este compresorul acționat electric asistat de un turbocompresor de tip twin scroll și sistem de distribuție variabilă continuă (CVVL), pentru a fi deopotrivă performant și rafinat.

Motorul Ingenium pe benzină, cu 4 cilindri, de 2.0 litri și 250 CP, dezvoltă un cuplu de 365 Nm, accelerează 0-100 km/h în 7,3 secunde. Are emisii de CO2 minime de 209 g/km și un consum de combustibil minim de 7.9 l/100 km.

Staţii de încărcare electrice, în toate benzinările germane

Toate motorizările sunt cuplate la transmisia automată cu 8 trepte Jaguar, care poate fi controlată de la padelele de pe volan, pentru un plus de implicare din partea șoferului.

Noul Jaguar F-Pace oferă un grup motopropulsor pentru orice preferință. Sistemul PHEV de nouă generație asigură un consum de combustibil și costuri de exploatare foarte reduse, iar autonomia în modul electric de până la 53 km este suficientă pentru a permite naveta zilnică a majorității clienților,” a declarat Colin Kirkpatrick, inginer șef de produs Jaguar.

Toate modelele F-Pace sunt echipate standard cu tracțiune integrală. Sistemul Driveline Dynamics conferă un comportament specific vehiculelor cu propulsie. Acesta are posibilitatea de a varia aproape instantaneu cuplul motor distribuit punților, în funcție de condițiile de deplasare.

Jaguar F-Pace, acum cu tehnologii de ultimă generație

Tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Principalele avantaje sunt claritatea îmbunătățită, ecranul fiind de 3 ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, cu diagonala de 10 inch.

Tehnologia de reducere activă a zgomotului la rulare, o premieră în segment, monitorizează continuu vibrațiile provenite de la suprafața de rulare și calculează̆ unda de sunet contrară, pentru a elimina zgomotul pe care îl aud pasagerii. Pentru un plus de confort. Adoua generație a cheii inteligente tip brățară poate fi utilizată pentru a bloca, debloca și porni vehiculul fără a fi necesară prezența cheii obișnuite în vehicul.

Tehnologia de camere video perimetrale 3D Jaguar asigură funcțîi 3D avansate și opțiuni suplimentare de vizualizare în timpul manevrării vehiculului. Funcțiile disponibile includ afiș̦are intersecție, perspectivă 3D și imagine ClearSight. Este un sistem care poate face mașina transparentă. Utilizatorul poate vizualiza astfel ce este dedesubt, dotare deosebit de utilă în off-road.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare