Noul Jaguar E-PACE primește motorizări PHEV și MHEV

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Jaguar E-Pace

Noul Jaguar E-PACE primește motorizări cu conectare la priză (PHEV) sau Mild-hybrid, un exterior restilizat, un interior îmbunătățit și cel mai nou sistem multimedia Pivi Pro.

Noul Jaguar E-PACE utilizează noua arhitectură  transversală Jaguar, proiectată și realizată pentru a permite montarea celor mai noi motorizări electrificate. Printre acestea se numără noul motor cu 3 cilindri P300e PHEV, precum și noile generații de motorizări Ingenium cu 4 cilindri, diesel și pe benzină, echipate cu tehnologie Mild-hybrid.

Noua gamă de motorizări Jaguar E-Pace:

Diesel

  • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 163 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală
  • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 204 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală

Benzină

  • 3 cilindri turbo de 1,5 litri MHEV și 160 CP, transmisie automată cu 8 trepte, tracțiune față
  • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 200 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală
  • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 249 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală
  • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 300 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală
  • 3 cilindri turbo de 1,5 litri PHEV și 309 CP, transmisie automată cu 8 trepte, tracțiune integrală

Motorul cu 3 cilindri de 1,5 litri avansat este cel mai nou membru al gamei de motorizări Ingenium modulare și flexibile și este disponibil pe E-PACE în variantele PHEV și MHEV.

Noua motorizare P300e PHEV îmbină motorul Ingenium pe benzină de 1,5 litri, cu 3 cilindri, cu un motor electric care antrenează puntea spate (ERAD), de 109 CP (80 kW). Acesta asigură performanțe și eficiență impresionante, cu o accelerație 0-100 km/h în 6,5 secunde.

Motorul ERAD compact este alimentat de o baterie litiu-ion de 15 kWh, amplasată sub podeaua portbagajului. Dacă bateria este complet încărcată, aceasta oferă o autonomie de până la 55 km în modul electric, permițând noului E-PACE PHEV să parcurgă un traseu, dus-întors, de 30,2 km, în modul EV, fără a fi necesară încărcarea.

Jaguar XF primește un diesel mild hybrid de 204 CP

Atât pentru motorizarea cu 3 cilindri pe benzină, cât și cu 4 cilindri diesel și pe benzină, sistemul MHEV utilizează un alternator cu o curea integrată (BiSG), amplasat în compartimentul motorului și care recuperează energia pierdută de obicei la decelerare și frânare, pentru a o stoca într-o baterie litiu-ion de 48 V, amplasată sub portbagaj. Sistemul permite utilizarea acestei energii pentru a asista motorul la accelerații și conferă sistemului stop/start rafinament și rapiditate îmbunătățite.

Cea mai performantă motorizare pe benzină este cea de 300 CP. Disponibilă numai pe modelul 300 SPORT, aceasta dezvoltă un cuplu de 400 Nm, cu o accelerație 0-100 km/h în 6,9 secunde.

Majoritatea modelelor sunt echipate cu sistemul de tracțiune integrală Jaguar, iar cele cu motorizare cu 3 cilindri AWD sunt cuplate la o transmisie automată cu 8 trepte, în timp ce modelele cu 4 cilindri utilizează o transmisie automată cu 9 trepte.

Pentru prima dată, transmisia standard dispune de tehnologie de decuplare a punții spate. La deplasarea cu viteză constantă, sistemul decuplează puntea spate și transmite cuplul motor numai la puntea față, în vederea reducerii consumului de combustibil.

Noul Jaguar F-Pace, interior nou și conectivitate îmbunătățită

Sistemul activ de tracțiune integrală permite transferul cuplului motor între cele 2 punți. În plus, la nivelul punții spate, 2 ambreiaje controlate electronic, asigură distribuția cuplului la roțile din spate și permit transferul întregului cuplu numai către una dintre roțile din spate, în 100 de milisecunde (0,1 secunde).

Toate modelele E-PACE sunt echipate cu JaguarDrive Control, cu moduri confort, eco, ploaie-gheață-zăpadă și dinamic, care pot fi selectate manual de către șofer, în funcție de condițiile de deplasare. Setările selectate cu ajutorul unui comutator complet nou adaptează răspunsul direcției, transmisiei, accelerației și suspensiei (opțional).

E-PACE utilizează conceptul de suspensie spate multilink Jaguar. Arhitectura multilink separă forțele laterale de cele longitudinale și asigură o îmbinare optimă între precizia direcției și manevrabilitate, cu absorbția șocurilor longitudinale și rafinament.

Tehnologii Jaguar E-Pace

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat în centrul planșei de bord, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro. Ecranul este tratat chimic și include 2 straturi; unul heliomat și altul care diminuează urmele amprentelor.

Pentru o pornire foarte rapidă, Pivi Pro dispune de propria sa sursă de alimentare, astfel încât navigația să fie disponibilă imediat ce șoferul se urcă la volan, iar aplicațiile incluse, precum Spotify, Deezer și TuneIn, permit ascultarea muzicii favorite fără conectarea smartphone-ului. Alte funcții de conectare includ integrarea aplicațiilor Google Calendar și Microsoft Outlook, care îi permit șoferului să consulte programul de lucru și chiar să preia apeluri importante, cu ajutorul sistemului hands-free.

Conectivitatea SOTA permite clienților să descarce și să instaleze actualizări software fără să fie nevoiti să viziteze un dealer Jaguar. Actualizările software sunt descărcate în fundal, iar clienții sunt notificați printr-un mesaj de principalele modificări sau cand pot să își programeze urmatorul update.

Pivi Pro este disponibil în echiparea standard a modelelor S, SE și HSE și este opțional pentru varianta de bază E-PACE. Varianta de bază este echipată standard cu sistemul multimedia Pivi, cu funcție de navigație disponibilă cu ajutorul smartphone-ului șoferului.

Jaguar reduce cu 15.000 euro pretul i-Pace

Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute. Sistemul avansat include filtrare PM2.5, care captează particulele ultrafine (inclusiv PM2.5), la simpla apăsare a butonului „Purify”, pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor.

Pentru un plus de confort, cea de-a doua generație a cheii inteligente tip brățară, poate fi utilizată pentru a încuia, descuia și porni vehiculul, fără a fi necesară prezența cheii obișnuite în vehicul. Dispozitivul cu baterie include un ceas și are o autonomie de 7 zile.

Noul E-PACE este echipat, pentru prima dată, și cu oglindă retrovizoare interioară ClearSight. Sistemul asigură un confort îmbunătățit, oferind șoferului o vizibilitate neobstrucționată în spate. Utilizând o cameră video cu lentilă superangulară, sistemul transmite imagini unui ecran de înaltă definiție de pe oglinda retrovizoare interioară fără ramă.

Cea mai nouă tehnologie de camere video perimetrale 3D asigură funcții 3D avansate și detalii și opțiuni suplimentare de vizualizare în timp real. Funcțiile disponibile includ vizualizare intersecție, perspectivă 3D și imagine în plan ClearSight.

Design îmbunătățit Jaguar E-PACE

În partea din față, modificările includ o grilă inferioară redesenată, care încorporează elemente specifice. Grila de radiator nouă, de tip fagure, are un design inspirat de sigla Jaguar și include un ornament cromat modern, iar prizele de aer laterale includ, de asemenea, sigla Jaguar.

Noile faruri full LED includ lumini de zi (DRL) în formă de dublu „J”, cu tehnologie Pixel LED disponibilă opțional, care oferă rezoluție și luminozitate îmbunătățite. Faza lungă adaptivă evaluează condițiile de deplasare și adaptează automat faza lungă, prin selectarea unor segmente de LED-uri diferite, ocolind vehiculele care vin din față sau indicatoarele rutiere, pentru a optimiza vizibilitatea, fără a distrage atenția celorlalți șoferi.

Taxiuri electrice Jaguar cu încărcare wireless, în Oslo

Tehnologia avansată cu LED-uri echipează modelele S, iar farurile cu LED premium și asistență pentru comutare automată fază lungă echipează modelele SE și HSE. Tehnologia utilizează camera video față pentru a comuta automat între faza lungă și faza scurtă, pentru a nu-i orbi pe șoferii vehiculelor care vin din față. Luminile de semnalizare spate dinamice sunt standard pentru modelele S, SE și HSE, iar luminile de semnalizare față dinamice echipează modelele SE și HSE.

În partea din spate, partea inferioară a barei de protecție include o inserție nouă între țevile de eșapament integrate, echipare standard la motoarele pe benzină cu 4 cilindri. Toate celelalte variante de motorizare dispun acum de ornamente orizontale noi. Lămpile spate cu LED sunt inspirate de cele ale modelului electric Jaguar I-PACE și includ motivul șicanei duble, specific Jaguar, pentru a sublinia tehnologia și modernitatea designului în ansamblu.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare