Noua generație Honda HR-V va fi un crossover hibrid

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
honda hr-v

Honda a prezentat cea de-a treia generație a crossoverului Honda HR-V hybrid, pregătit pentru lansare pe piața europeană spre final de an. În România, modelul va ajunge în primăvara anului următor.

Japonezii spun că noua Honda HR-V va avea o motorizare hibridă, fără încărcare la priză, fiind un automobil full hybrid. Tehnologia se numește e:HEV, care înseamnă „vehicul electric hibrid”.

Sistemul de propulsie hibrid e:HEV al Honda HR-V este compus dintr-un motor pe benzină și unul electric, un generator și o baterie Li-Ion. Pe modelul Honda Jazz, acesta are 109 CP și este format din motorul de 1,5 litri benzină 132 CP și un motor electric.

Sistemul de propulsie hibrid ar putea ajuta Honda să respecte reglementările mai stricte privind emisiile din Europa pentru că Honda renunță la motoarele pe benzină și diesel.

Noi teste Euro NCAP: Honda e obține 4 stele

Japonezii mai spun că interiorul noii Honda HR-V va fi la fel de spațios ca modelul pe care îl înlocuiește și va oferi mai mult confort pasagerilor. Noul HR-V va păstra scaunele Magic Seats, care au un sistem pentru spătarul banchetei ce permite să fie pliat și ridicat.

Noutățile la interior sunt: un nou sistem de circulație a aerului în habitaclu, guri de ventilație, o nouă planșă de bord, un nou volan și un nou sistem multimedia.

Producătorul de mașini japonez Honda are în plan ca începând din anul 2023 să aibă la vânzare doar modele electrice și hibride în Europa.

V-ar putea interesa și:

Honda va avea un nou CEO începând din aprilie, pe Toshihiro Mibe, un adept al electrificării. Acesta este directorul departamentului R&D din 2019, iar în trecut a mai lucrat la departamentul de dezvoltare a motoarelor Honda. Noul CEO are 59 de ani și este în companie din anul 1987.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare