Mașini Suzuki 2021: trei modele noi sosesc în România

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
masini Suzuki Across

Trei noi mașini Suzuki vor ajunge pe piața din România în 2021, dintre care două vor fi automobile hibride. Aceste modele noi hibride sunt realizate în urma parteneriatului cu Toyota.

Cele mai noi mașini Suzuki în 2021 vor fi Suzuki Swace, model full hibrid, Suzuki Across, model plug-in hybrid și renumitul Jimny în versiune N1 (înscris ca autoutilitară cu două locuri, fără banchetă).

Mașini Suzuki 2021: Across

Suzuki va lansa anul acesta SUV-ul Across, cu o gardă la sol de 190 mm, echipat cu sistemul 4×4 E-Four. Acesta are 306 CP și este primul model plug-in hybrid al mărcii japoneze. Prețul în România este de 49.990 de euro pentru versiunea de echipare de top Luxus.

SUV-ul hibrid combină un motor electric de 134 kW (182 CP) și un cuplu maxim de 270 Nm cu un propulsor termic de 2,5 litri. Motorul electric este alimentat de o baterie Li-ion cu capacitatea de 18,1 kWh, amplasată sub podea. Motorul termic A25A-FXS Dynamic Force funcționează ca un generator care încarcă bateria.

Sistemul plug-in hybrid disponibil pe noul Suzuki Across oferă patru moduri de rulare pre-setate – EV, Auto EV/HV, HV și Battery Charge. Acestea pot fi selectate și utilizate în funcție de condițiile de drum sau trafic, dar și de nivelul de încărcare al bateriei.

În modul EV, SUV-ul este propulsat exclusiv de motorul electric, chiar și atunci când pedala de accelerație este apăsată mai ferm.

În modurile Auto EV/HV și HV, motorul termic intervine și asistă motorul electric cu un plus de resurse în momentele în care accelerația este apăsată mai ferm sau complet (la efectuarea unei depășiri sau la încadrarea pe autostradă).

Modul Battery Charge asigură stocarea energiei electrice în baterie atunci când aceasta este aproape de punctul descărcării, folosind motorul termic pe post de generator pentru a reîncărca bateria.

Sistemul E-Four utilizează un motor electric de 40 kW amplasat pe puntea spate care funcționează în tandem cu motorul electric de pe puntea față. Astfel, distribuirea cuplului între cele două punți poate varia de la 100% pe puntea față până la 20% pe puntea față și 80% pe puntea spate.

Mașini Suzuki 2021: Swace

Suzuki Swace este un station wagon hibrid de 122 CP (Euro 6d). Modelul are un motor electric de 72 CP și o unitate pe benzină, de 1,8 litri 98 CP. Sistemul hibrid folosește în mod optim motorul electric, cel termic sau pe amândouă concomitent în funcție de modurile de condus.

Modelul Suzuki Swace, break-ul compact al japonezilor, are la bază actuala generație Toyota Corolla Touring Sports.

Printre tehnologiile de care dispune modelul se numără: Simple-Intelligent Parking Assist (S-IPA), Pre-Collision System (PCS), Lane Tracing Assist (LTA), Road Sign Assist (RSA), Dynamic Radar Cruise Control (DRCC), Blind Spot Monitor (BSM), Rear Crossing Traffic Alert (RCTA), eCall, Brake Hold.

Mașini Suzuki 2021: Jimny autoutilitară

Suzuki lansează o nouă versiune comercială cu două locuri a off-roader-ului Jimny. Noul vehicul comercial ușor Jimny propune un spațiu încăpător pentru bagaje, cu podea plată, dar și o compartimentare de siguranță pentru încărcătură.

Versiunea comercială a noului Jimny oferă aceleași caracteristici autentice off-road, ca și modelul destinat pasagerilor, cu unele elemente cheie – șasiul cu ramă, separat de caroserie, unghiurile de atac, trecere și degajare, puntea spate rigidă cu trei legături și ALLGRIP PRO, un sistem de tracțiune integrală nepermanentă care are și raport de transmitere cu funcție de reductor.

suzuki jimny autoutilitara

Pentru o utilitate sporită, noul model utilitar ușor oferă un volum util pentru încărcătură de 863 litri, cu 33 de litri mai mulți decât versiunea de pasageri în configurația cu bancheta pliată.

Jimny are un propulsor nou de 1,5 litri aspirat (K15B) ce dezvoltă 100 de cai putere la 6.000 de rotații pe minut și un cuplu de 138 Nm la 4.400 de rotații pe minut.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Foto: Suzuki

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare