Lamborghini Sian Roadster, un hibrid cu 819 CP

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Lamborghini Sian Roadster

Lamborghini Sian Roadster este un hibrid cu motor V12 și 819 CP, care accelerează în 2,9 secunde până la 100 de km/h și atinge 350 km/h. Modelul vine într-o ediție limitată la 19 unități.

Automobili Lamborghini prezintă Lamborghini Sian Roadster în Blu Uranus, o nuanță selectată special la Lamborghini Centro Stile, care, împreună cu departamentul Ad Personam, lucrează cu fiecare client Sian pentru a personaliza în întregime culorile și finisajelel Roadster-ului.

Îmbinând albastrul cerului cu verdele câmpurilor, evocând libertatea și bucuria de a conduce, livrate de performanțele Sian Roadster, mașina este finisată cu roți Oro Electrum: culoarea aleasă de Lamborghini pentru a semnifica electrificarea.

V-ar putea interesa și:

Interiorul complementar este o combinație elegantă de alb cu detalii Blu Glauco și elemente din aluminiu în Oro Electrum: gurile de ventilație, cu un nou design, produse prin imprimare 3D permit personalizarea cu inițialele clientului.

lamborghini sian interior

Lamborghini Sian Roadster evocă liniile emblematice, de periscop, din care s-a inspirat primul Countach, care pornesc în diagonală, de la locurile din față către spate, culminând cu fantele aerodinamice din spatele șoferului și pasagerului. Contururile lungi, sculptate, ale Sián și aripile aero caracteristice conferă Sián Roadster un profil inconfundabil de puternic. Partea frontală, foarte joasă, a mașinii, cu spliter integrat din fibră de carbon, adăpostește farurile emblematice Lamborghini în formă de Y.

Partea din spate a mașinii, extremă și puternică, încorporează designul evocator al Lamborghini, incluzând șase faruri hexagonale inspirate de Countach. Eleronul din spate este integrat în profil și se extinde numai în timpul conducerii, pentru a îmbunătăți performanțele.

Lamborghini sian blu uranus

Sistemul hibrid al Lamborghini Sian

Șasiul cu garda la sol redusă, găzduiește un motor V12 de generație nouă: „Sián”, care în dialectul local bolognez înseamnă „flash” sau „fulger”, denotă electrificarea Sián Roadster ca parte a viitoarei strategii hibride, menținând în același timp emoția extraordinară și performanța dinamică inerentă mașinilor super sport Lamborghini cu motoare aspirate natural.

Sistemul hibrid al Lamborghini Sian Roadster oferă cea mai mare putere posibilă prin cea mai ușoară soluție, combinând motorul V12 cu un nou motopropulsor. Un motor electric de 48 de volți, care generează 34 CP, este încorporat în cutia de viteze pentru a oferi un răspuns imediat și o performanță îmbunătățită. De asemenea, e-motorul acoperă manevrele la viteză mică, precum mersul cu spatele și parcarea.

Lamborghini Sian Roadster oferă aplicația de supercapacitoare Lamborghini: o tehnologie care stochează de zece ori puterea unei baterii litiu-ion. Situat în peretele care desparte habitaclul de motor, supercapacitorul asigură o distribuție perfectă a greutății. De trei ori mai puternic decât o baterie de aceeași greutate și de trei ori mai ușor decât o baterie care produce aceeași putere, sistemul electric cu supercapacitor și e-motor cântărește doar 34 kg, oferind astfel un raport remarcabil de greutate / putere, de 1,0 kg / CP. Fluxul de putere simetric asigură aceeași eficiență atât în ciclurile de încărcare, cât și în cele de descărcare: cea mai ușoară și eficientă soluție hibridă.

Această tehnologie avansată se combină cu motorul V12, care încorporează valve de admisie din titan și are acum 785 CP (577 kW) la 8.500 rpm. Alături de cei 34 CP suplimentari din sistemul hibrid, Lamborghini Sian Roadster oferă un total de 819 CP (602 kW) și atinge o viteză maximă de peste 350 km / h.

V-ar putea interesa și:

Lamborghini Sián Roadster încorporează un sistem de frânare regenerativ dezvoltat special de Lamborghini. Comportamentul simetric al supercapacitorului, care, contrar bateriilor Li-Ion normale, poate fi încărcat și descărcat cu aceeași putere, încarcă complet sistemul de stocare a energiei de fiecare dată când automobilul frânează. Energia stocată este un impuls de putere disponibil imediat, ceea ce permite șoferului să atragă imediat un cuplu crescut la accelerare, până la 130 km / h când motorul electric se deconectează automat, îmbunătățind manevrabilitatea și făcându-l cu peste 10% mai rapid decât o mașină fără acest sistem.

Sistemul oferă accelerare instantanee la viteze reduse, cu forța de tracțiune îmbunătățită, asigurată de combinația dintre motorul V12 și sistemul hibrid. Sián Roadster accelerează de la 0 la 100 km / h în mai puțin de 2,9 secunde. Îmbunătățirea manevrabilității este și mai evidentă, de exemplu forța de tracțiune este îmbunătățită cu până la 10% în a treia treaptă de viteză.

Urmărește-ne pe Facebook.

Știri similare