Kia Motors a dezvăluit o nouă gamă de motorizări pentru Ceed

Autor: Dan Vache
kia motors

Kia Motors a dezvăluit o nouă gamă de sisteme de propulsie pe benzină și mild-hybrid pentru cele patru tipuri de caroserie Ceed.

Noul motor Kia ‘Smartstream’ T-GDi de 1.5 litri 160 CP este disponibil pentru toate cele patru versiuni ale modelului Ceed, ca sisteme convenționale pe benzină sau în noua variantă ‘EcoDynamics+’ mild-hybrid – inclusiv pentru modelele GT-Line. Acesta înlocuiește motorul existent T-GDi de 1.4 litri 140 CP, oferit anterior pe toată gama de modele Kia Motors. Gama revizuită de sisteme de propulsie include, de asemenea, o nouă opțiune EcoDynamics+ mild-hybrid T-GDi de 1.0 litri pentru modelele Ceed și Ceed Sportswagon.

„Aceste noi sisteme de propulsie stau la baza strategiei de hibridizare și de reducere a emisiilor Kia în Europa și contribuie și mai mult la creșterea vânzărilor noastre de sisteme de propulsie electrificate. Este important ca șoferii să fie entuziasmați de ceea ce înseamnă electrificarea pentru experiența lor de conducere și costurile de exploatare”,

a declarat Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe.

Familia de modele Ceed cuprinde hatchback-ul Ceed, modelele Ceed Sportswagon, ProCeed cu caroserie shooting brake și crossover-ul urban XCeed. Modelele sunt fabricate la Žilina, Slovacia.

Echipat cu noul motor T-GDi de 1.5 litri, hatchback-ul Kia Ceed poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde (echipat cu transmisia manuală) sau 8.6 secunde (echipat cu transmisia 7DCT).

Pentru Kia Ceed Sportswagon și ProCeed, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează acum în 8.6 secunde (echipate cu transmisia 6MT) sau 8.8 secunde (cu transmisia 7DCT).

Modelele Kia XCeed echipate cu noul motor pot accelera acum de la 0 la 100 km/h în 9.0 și 9.2 secunde (echipate cu transmisia 6MT, respectiv 7DCT).

 1.5 litri EcoDynamics+ mild hybrid

Motorul T-GDi de 1.5 litri este conceput, de asemenea, pentru a se integra cu sistemul EcoDynamics + mild-hybrid dezvoltat de Kia Motors. Acest sistem de propulsie oferă aceleași performanțe ca și variantele non-hybrid, dar reducând și mai mult emisiile și costurile de funcționare.

Sistemul EcoDynamics + mild-hybrid extrage o eficiență mai mare de la motoarele cu ardere internă, furnizând și apoi recuperând energia electrică. Acesta suplimentează cuplul motorului cu puterea oferită de o baterie compactă de 48 volți litiu-ion polimer și extinde perioada de oprire a motorului (off time) cu un nou starter-generator mild-hybrid (MHSG).

Kia Ceed: propulsie diesel EcoDynamics+ mild-hybrid

Generatorul MHSG este conectat printr-o curea la arborele cotit al motorului și comută silențios între modurile ‘motor’ și ‘generator’. În modul ‘motor’, în timpul accelerației, generatorul MHSG oferă asistență electrică pentru a reduce sarcina și emisiile motorului. Pe măsură ce mașina decelerează, MHSG are capacitatea, în anumite condiții, de a trece în modul ‘generator’, recuperând energia de la arborele cotit pentru a reîncărca bateria.

Noul sistem de propulsie EcoDynamics+ de 1.5 litri este disponibil pentru toate cele patru modele cu transmisie 7DCT.

1.0 litri EcoDynamics+ pentru Ceed hatchback și Ceed Sportswagon

Un sistem de propulsie suplimentar pe benzină este introdus pentru prima dată în gama Ceed – un sistem EcoDynamics+ cuplat cu motorul Kia Smartstream T-GDi de 1.0 litri 120 CP.

Aceasta reprezintă și prima dată când acest motor este asociat cu transmisia DCT cu șapte trepte. Modelul Ceed echipat cu motorul EcoDynamics+ de 1.0 litri va accelera de la 0 la 100 km/h în 11.2 secunde iar modelul Ceed Sportswagon, în 11.3 secunde.

Gamele Ceed, Ceed Sportswagon și XCeed sunt acum disponibile cu opțiunea EcoDynamics+ diesel mild-hybrid, ce oferă 136 CP.

Kia XCeed și Ceed Sportswagon, versiuni plug-in hybrid

Ceed GT și ProCeed GT rămân aceleași modele performante din gama familiei Ceed, cu un motor T-GDi puternic de 1.6 litri ce oferă 204 CP. Motorul este disponibil și pentru modelul XCeed pe anumite piețe.

Garanția Kia este de 7 ani sau 150.000 kilometri oferită standard.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram