Kia Ceed facelift: motorizări mild hybrid și plug in hybrid

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Kia Ceed

Familia Kia Ceed facelift va intra în producție la uzina europeană Kia din Zilina, Slovacia, în luna august și va fi disponibilă în toată Europa până la începutul trimestrului 4.

Facelift-ul este aplicat versiunilor hatchback cu 5 uși, sports wagon și Proceed (Shooting Brake) ale Kia Ceed, aflată acum la a treia generație. Modelul mărcii sud-coreene este desenat și dezvoltat în Europa și oferă noutăți la nivel estetic, dar mai ales la nivel tehnologic.

Motorizări Kia Ceed

Noua gamă Ceed oferă cumpărătorilor motoare plug-in hybrid (PHEV) și mild-hybrid (MHEV), cu o putere ce variază între 100 CP și 204 CP. Sunt disponibile motoare turbo pe benzină și diesel,  de 1.0 și 1.5 litri pe benzină și motorul de 1.6 litri diesel.

Noul motor T-GDi de 1.5 litri este produs în fabrica Kia din Slovacia – care, de asemenea, este și locul de producție al familiei Ceed. Acest nou motor Smartstream, care înlocuiește motorul anterior T-GDi de 1.4 litri, este asociat fie cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte de viteze (7DCT), fie cu o transmisie manuală cu 6 trepte (6MT) și livrează o putere de 160 CP.

Mașini Kia 2021: modele noi de automobile coreene

Noul motor de 1.6 litri este disponibil în versiunea MHEV pentru modelele Ceed diesel, livrând o putere de 136 CP, și putând fi asociat fie cu transmisia manuală inteligentă (iMT), fie cu transmisiile 7DCT.

Cele mai recente actualizări ale modelului Ceed introduc, de asemenea, în premieră, tehnologia MHEV și DCT la motorul turbo pe benzină de 1.0 litri.

Modelele PHEV utilizează motorul GDi de 1.6 litri pe benzină care livrează o putere de 141 CP și este cuplat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șase trepte de viteză. Acest sistem de propulsie dispune de un pachet de baterii de 8.9 kWh ce oferă autonomie electrică de 57 de KM în oraș cu o singură încărcare.

TOP 10 cele mai ieftine mașini electrice la vânzare în 2021

În topul gamei se află modelele GT care dispun exclusiv de un motor T-GDi de 1.6 litri 204 CP, cuplat la o transmisie 7DCT.

Transmisia iMT ‘clutch-by-wire’ contribuie la creșterea eficienței consumului de combustibil a sistemului MHEV și la emisiile mai mici de CO2.

Modelele Ceed sunt disponibile și cu transmisia manuală cu șase trepte oferită în dotarea standard și transmisia cu dublu ambreiaj.

Noutăți Kia Ceed

Grila de tip ”nas de tigru” disponibilă pentru Kia Ceed GT este formată prin turnare cu injecție a două materiale pentru a crea un finisaj negru și roșu lucios, având finisaje superioare și inferioare de culoare crom întunecat. În față, bara de protecție a modelului GT afișează o grilă de admisie a aerului în culoare negru lucios, cu un element de design „GT red” special dezvoltat la fiecare capăt al grilei de admisie a aerului.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

Țevile de evacuare tip sport din spate sunt accentuate de ieșirile de eșapament rotunde duble și de noul element distinctiv roșu GT. Modelul GT are jante din aliaj închise la culoare de 18 inch, cu un design dedicat GT, cu un capac roșu unic.

Patru culori sunt noi în gamă: Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey și Experience Green.

V-ar putea interesa și:

Șoferul este întâmpinat de un panou de bord complet digital de 12.3 inch, cu grafică îmbunătățită, o gamă de culori și patru teme pentru a personaliza panoul de bord, inclusiv unul care se modifică în funcție de condițiile meteo actuale și de ora din zi. Alături de acest panou de bord este un afișaj frameless de 10.25 inch, montat central, cu funcții de infotainment, navigație și conectivitate telematică.

Ocupanții pot folosi aplicațiile Android Auto și Apple CarPlay, conectându-și wireless smartphone-ul la ecranul audio de 8 inch.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare