Jaguar XF primește un diesel mild hybrid de 204 CP

Autor: Dan Vache
jaguar xf 2020

Jaguar XF primește un facelift, care îi aduce îmbunătățiri la exterior, un interior complet nou și un propulsor diesel mild hybrid (MHEV) de 204 CP.

Noile Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake sunt propulsate de o gamă de motorizări diesel și pe benzină, cea diesel fiind de tip Mild Hybrid (MHEV).

Modelul este disponibil numai cu transmisii automate cu 8 trepte, tracțiune spate sau integrală.

Jaguar XF hibrid

Motorizarea diesel este un propulsor cu 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV 204 CP, transmisie automată cu 8 trepte, RWD/AWD.

Aceasta dezvoltă un cuplu de 430 Nm, iar sistemul său MHEV utilizează un alternator cu o curea integrată (BiSG), amplasat în compartimentul motorului și care recuperează energia pierdută de obicei la decelerare și frânare, pentru a o stoca într-o baterie litiu-on de 48 V, amplasată sub portbagaj. Sistemul permite utilizarea acestei energii pentru a asista motorul la accelerații și conferă, de asemenea, rafinament și rapiditate îmbunătățite sistemului stop/start.

Noul Jaguar F-Pace, interior nou și conectivitate îmbunătățită

Noul diesel MHEV de 204 CP permite modelului XF Sedan RWD să accelereze 0-100 km/h în 7,6 secunde, cu emisii de CO2 de la 130 g/km și consum de combustibil de la 4,9 l/100 km.

Versiunea XF Sportbrake AWD are o accelerație 0 – 100 km/h în 8,0 secunde, emisii de CO2 începând cu 137 g/km și consum de combustibil începând cu 5,2 l/100 km. Acest lucru asigură costuri reduse de exploatare, iar pentru modelul XF Sedan RWD asigură o reducere cu 13% a emisiilor și cu 14% a consumului de combustibil, comparativ cu motorizarea diesel anterioară de 180 CP, precum și o creștere a puterii cu 24 CP.

Jaguar i Pace primește încărcare AC trifazică

Propulsoare pe benzină:
• 4 cilindri turbo de 2,0 litri 250 CP, cuplu de 365 Nm, transmisie automată cu 8 trepte, RWD
• 4 cilindri turbo de 2,0 litri 300 CP, cuplu de 400 Nm, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Ambele versiuni sunt echipate cu turbocompresor de tip twin scroll și sistem de distribuție variabilă continuă (CVVL).

Jaguar reduce cu 15.000 euro pretul i-Pace

Motorul pe benzină de 250 CP se remarcă printr-un consum de combustibil de 8,0 l/100 km, emisii de CO2 începând cu 181 g/km și accelerează 0-100 km/h în 6,9 secunde, pentru modelul XF Sedan RWD și începând cu 188 g/km și consum de combustibil începând cu 8,3 l/100 km, pentru versiunea XF Sportbrake RWD.

Modelul Jaguar XF Sedan de 300 CP, disponibil exclusiv cu tracțiune integrală, accelerează 0-100 km/h în 6,1 secunde.

Toate motorizările sunt cuplate la transmisia automată cu 8 trepte Jaguar, care poate fi controlată de la padelele de pe volan, pentru un plus de implicare din partea șoferului.

Tehnologii Jaguar XF

Noul XF are la bază arhitectura electronică Jaguar, denumită EVA 2.0, compatibilă cu o serie de tehnologii noi, pentru ca vehiculul să fie întotdeauna conectat și actualizat.

Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Principalele avantaje sunt claritatea îmbunătățită, ecranul fiind de 3 ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, iar meniul simplificat permite șoferilor să acceseze sau să vizualizeze până la 90% din comenzile curente în ecranul principal, având nevoie de cel mult 2 apăsări.

Jaguar i-Pace: specificații, prețuri, autonomie

Pentru a permite șoferilor să acceseze rapid informații esențiale, noul XF este echipat și cu un ecran HD interactiv pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, grafică îmbunătățită și aspect configurabil, care poate afișa următoarele informații: harta de navigație în ecran complet, instrumente digitale, media, agenda sau detaliile sistemului multimedia.

Cea mai nouă tehnologie de camere video perimetrale 3D Jaguar asigură funcții 3D avansate și detalii și opțiuni suplimentare de vizualizare în timp real, în timpul manevrării vehiculului.

Clienții pot selecta între nivelurile de echipare S, SE și HSE, toate disponibile în versiunea R-Dynamic. Opțional, pentru toate versiunile poate fi comandat pachetul exterior Black.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn