Hyundai i20 primește un propulsor hibrid

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
i20

Hyundai aduce pe modelul i20 un propulsor mild hybrid de 48 V, opțional pentru varianta de 100 CP sau standard pentru cea de 120 CP.

Sistemul de 48 V permite reducerea cu 3 – 4% a consumului și a emisiilor de CO2. În ceea ce privește transmisia, sistemul de 48 V poate fi cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză (7 DCT) sau cu o nouă cutie manuală inteligentă, cu șase trepte (iMT).

Ochelari pentru șoferi: 10 modele recomandate.

iMT decuplează motorul de la transmisie după ce conducătorul auto eliberează pedala de accelerație și permite autovehiculului să ruleze liber, pentru eficiența consumului de combustibil.

Dacă nu este cuplată la sistemul mild hybrid de 48 V, motorizarea 1,0 T-GDi de 100 CP este disponibilă cu transmisia 7 DCT sau cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte. La baza gamei se află motorizarea 1,2 MPi, cu patru cilindri. Aceasta dezvoltă o putere de 84 CP și este cuplată la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte.

V-ar putea interesa și:

Datorită greutății reduse (cu 4% comparativ cu modelul anterior), noul i20 asigură emisii reduse de CO2. În plus, funcții precum sistemul Stop & Go, disponibil în echiparea standard, contribuie la reducerea consumului de combustibil.

Date tehnice i20

i20

Noul i20 este primul model european inspirat de noua direcție de design Hyundai „Sensuous Sportiness”, care se remarcă prin armonia dintre patru elemente fundamentale: proporție, arhitectură, stil și tehnologie.

hyundai i20

V-ar putea interesa și:

Comparativ cu generația anterioară, proporțiile noului i20 prezintă un caracter mai dinamic. Modelul dispune de dimensiuni generoase datorită caroseriei mai late (+30 de mm), lungimii extinse (+5 mm), precum și ampatamentului mai mare cu 10 mm. Plafonul a fost coborât cu 24 de mm. Volumul portbagajului a crescut cu 25 de litri, ajungând la 351 de litri.

Cea de-a treia generație i20 va fi fabricată în Europa, la uzina Hyundai de la Izmit, Turcia.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare