Ford Puma Hybrid, disponibil cu transmisie automată 7 trepte

Autor: Cosmin Lixandru
ford puma hybrid

Publicat pe: 16 feb. 2021 / Ford introduce o nouă opțiune de transmisie automată în șapte trepte pentru Ford Puma Hybrid (mild-hybrid de 48 de volți) cu motorizare EcoBoost.

Disponibilă pe Puma și Fiesta cu motorul EcoBoost Hybrid de 1.0 litri, cutia automată în șapte trepte poate face experiența de condus mai puțin solicitantă, mai ales în trafic, în situațiile frecvente de oprire-pornire.

Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid (mHEV) folosește un starter/ generator integrat acționat de o curea (BISG) pentru a recupera energia pierdută de obicei în timpul frânării și pentru a încărca un acumulator litiu-ion de 48 de volți.

Suplimentarea cuplului Ford Puma Hybrid

Suplimentarea cuplului este bazată pe sistemul BISG pentru a crește cuplul total disponibil cu până la 20 Nm, pentru o accelerație mai bună.

  • Accelerația pentru modelul Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125CP cu cutia automată în 7 trepte este îmbunătățită cu până la 4% comparativ cu varianta non-hibridă.
  • Modelul Puma 1,0 litri EcoBoost Hybrid 155 CP automat, în 7 trepte accelerează de la 0 la 100 Km/h în 8,7 secunde
  • În modul Sport, treptele de viteză inferioare ale cutiei automate de pe Puma EcoBoost Hybrid răspund mult mai sportiv
  • Sistemul Triple-downshifts permite depășiri mai rapide atunci când șoferii au nevoie de accelerație maximă
  • Cutia de viteze automată oferă și modul de selecție manuală a vitezelor, cu padele sport la volan, pentru modelele Puma ST-Line X și ST-Line Vignale

ford puma hybrid

Sistemul de înlocuire a cuplului utilizează tehnologia BISG pentru a furniza până la 24 Nm de cuplu suplimentar, dar cu o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil.

  • Se anticipează că modelele automate Puma EcoBoost Hybrid și Fiesta EcoBoost Hybrid vor ajuta la îmbunătățirea emisiilor de CO2 cu până la 5% comparativ cu echivalentele EcoBoost 1.0 litri, pe benzină
  • Transmisia automată în șapte trepte ajută la menținerea motorului hibrid la turațiile optime pentru eficiență.

Trecerea Ford Puma Hybrid la cutia automată

Asocierea unei transmisii cu dublu ambreiaj la un sistem de propulsie hibrid îi oferă clientului avantajele ambelor tehnologii, precum și creșterea disponibilității sistemelor de propulsie hibride economice pentru persoanele care își doresc transmisie automată.

Ford Puma EcoBoost Hybrid și Fiesta EcoBoost Hybrid sunt doar două dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le introduce în Europa înainte de sfârșitul acestui an.

V-ar putea interesa și:

Tehnologie îmbunătățită de asistență a șoferului

Transmisia automată în șapte trepte permite folosirea de tehnologiii suplimentare în combinație cu eficiența oferită de motopropulsorul EcoBoost Hybrid:

· Funcționalitatea Stop& Go pentru sistemul Adaptive Cruise Control  poate opri complet vehiculul în situații de trafic stop-start, iar dacă durata opririi este mai mică de 3 secunde, vehiculul poate pleca automat.

· Pornire de la distanță prin intermediul aplicației FordPass

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare