DS 9: motorizări, dotări și prețuri în România

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
DS 9

Noul DS 9 poate fi comandat în România la un preț de pornire de 71.900 euro cu TVA pentru motorul de 225 CP. Modelul are două motorizări plug-in hybrid de până la 360 CP și un motor pe benzină de 225 CP. 

DS 9 marchează revenirea Franței în segmentul sedanurilor de mari dimensiuni, premium și elegante. În versiunea sa de top, DS 9 E-TENSE 4×4 360 poate ajunge la 92.000 euro cu TVA.

Motorizări DS 9

Sunt propuse trei motorizări, două plug-in hybrid, E-TENSE 4×4 360 și E-TENSE 225, precum și una pe benzină, PureTech 225 EAT8.

Gama va fi completată în curând de o altă versiune plug-in hybrid, E-TENSE 250, ce oferă o autonomie mai mare.

DS 9 E-TENSE 4×4 360 este versiunea de top, ce va fi asamblată în Franța, la uzina de la Poissy. Dotat cu tracțiune integrală inteligentă, motorul asociază două propulsoare electrice de 110 CP și 113 CP și o motorizare PureTech de 200 CP, pentru o putere cumulată de 360 CP și un cuplu motor maxim de 520 Nm. Lista dotărilor include etriere de frână negre semnate DS Performance și jante speciale din aliaj 20” MUNICH.

V-ar putea interesa și:

În versiunea E-TENSE 225, DS 9 va putea parcurge 48 km cu zero emisii, grație bateriei de 11,9 kWh. În modul hybrid, consumul de combustibil este de 1.5 litri/100km (WLTP), cu emisii de CO2 de 33g/km.

DS 9 beneficiază de o nouă versiune a platformei EMP2 (EMP2 V2.3), cu un ampatament extins.

Niveluri de echipare DS 9: Performance Line + și Rivoli +

DS 9 Performance Line + propune un interior în Alcantara negru, simbol al dinamismului și eleganței. Caroseria prezintă ornamente cromate pe portierele față cu logo-ul DS PERFORMANCE LINE, alături de elementele DS WINGS și un bandou cromat pe portbagaj. Grila de culoare negru lucios etalează emblema DS PERFORMANCE LINE. Jantele negre din aliaj 19” MONACO sunt puse în valoare de capacul central Carmin.

Galerie foto

Interiorul se remarcă prin scaunele îmbrăcate în Alcantara/imitație piele neagră cu cusături Carmin și Gold. Consola centrală și planșa de bord sunt îmbrăcate tot în Alcantara, ce creează o ambianță călduroasă.

Planșa de bord prezintă emblema DS PERFORMANCE LINE din aluminiu guilloché, ce ilustrează savoir-faire-ul unic al mărcii DS Automobiles. Inserțiile de cristal de pe comenzile aflate sub ecranul central subliniază rafinamentul, până la cele mai mici detalii. Volanul multifunctional este îmbrăcat în piele, cu cusături Carmin și Gold.

Lamborghini Sian Roadster, un hibrid cu 819 CP

Inspirat de cartierul Tuileries din Paris, DS 9 RIVOLI + asociază materiale premium cu decoruri vârf-de-gamă în formă de diamant. Sunt oferite trei ambianțe diferite: Basalt Black Leather din piele sau OPERA cu două nuanțe de piele Nappa, la alegere, ce propune scaune Rubis Red sau Negru tip brățară de ceas.

La eleganța ambianței OPERA contribuie pielea Nappa, ce îmbracă scaunele față și spate, consola centrală și planșa de bord de mari dimensiuni. Cotiera centrală spate DS Lounge este dotată cu porturi USB și comenzi pentru scaunele cu funcții de masaj, încălzire și climatizare.

Galerie foto

Calitatea materialelor stimulează simțurile. Volanul, maneta schimbătorului de viteze și mânerele de prindere sunt îmbrăcate în piele. Pedalierul și consola central prezintă note de aluminiu, în timp ce plafonul, storul și măsuța din spate sunt îmbrăcate în Alcantara cu cusături “point pearl”.

DS 9 beneficiază de tehnologii precum DS DRIVE ASSIST, sistemul de rulare autonomă de nivel 2, suspensia cu amortizare pilotată DS ACTIVE SCAN, faruri DS ACTIVE LED VISION, sistemul de sunet FOCAL Electra, sistemul acces și pornire fără cheie ADML PROXIMITY, DS NIGHT VISION, tehnologia DS DRIVER ATTENTION MONITORING, sistemul de monitorizare activă a unghiului mort, recunoașterea extinsă a indicatoarelor rutiere și Active Safety Brake pentru frânare automata de urgență la viteze de până la 140 km/h…

Cinci nuanțe sunt propuse pentru sedanul de lux: Pearl White, Midnight Blue, Pearl Crystal, Artense Grey și Perla Nera Black.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare