BMW X3 xDrive30e plug-in hybrid

Autor: Cosmin Lixandru
BMW X3 xDrive30e

BMW X3 xDrive30e vine cu un tren de rulare plug-in hybrid, o combinaţie unică de tracţiune integrală BMW xDrive şi tehnologia BMW eDrive.

Noul BMW X3 xDrive30e a intrat în producție în decembrie 2019 la uzina BMW din Spartanburg (SUA), alături de variantele de model BMW X3 cu propulsie convenţională.

Acesta este primul model al mărcii care oferit atât cu motor termic, cu sistem plug-in hybrid, dar şi cu o variantă de model cu propulsie pur electrică.

Date tehnice BMW X3 xDrive30e

BMW X3 xDrive30e dispune de un motor pe benzină de 2.0 litri, patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo 184 CP şi de un motor electric integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte, ce oferă 109 CP. Motorul termic cu patru cilindri şi motorul electric ale sistemului plug-in hybrid generează împreună o putere totală de 292 CP.

V-ar putea interesa și:

Cuplul maxim al sistemului plug-in hybrid este de 420 Nm. Acesta permite noului BMW X3 xDrive30e să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde. Viteza maximă este de 210 km/h.

Bateria litiu-ion 12,0 kWh oferă o autonomie în modul electric de 51-55 de kilometri. Consumul combinat de energie al noului BMW X3 xDrive30e este situat între 17,2 şi 16,4 kWh/100 km.

Bateria poate fi încărcată de la o sursă de electricitate casnică în mai puţin de 6 ore. La un panou BMW i (Wallbox), procesul de încărcare poate fi complet în aproximativ 3 ore şi jumătate. Priza de încărcare este localizată în spatele unei clapete separate, pe aripa stânga faţă a maşinii.

Consumul mediu de combustibil ar putea coborî la valori cuprinse între 2,4 şi 2,1 l/100 km. Emisiile CO2 pot fi de 54-49 g/km, valori NEDC măsurate în ciclu WLTP. Aceste valori pot fi obţinute şi într-un regim de utilizare urbană, cu încărcare zilnică în timpul staţionărilor de lungă durată, la birou sau acasă.

Cum funcționează modelul plug-in hybrid

În funcţie de modul de operare şi de situaţia de pe drum, motorul electric al noului BMW X3 xDrive30e poate fi utilizat pentru mobilitate pur electrică sau pentru a sprijini motorul termic. În modul MAX eDrive, care poate fi activat prin intermediul butonului eDrive de pe consola centrală, noul BMW X3 xDrive30e atinge o viteză maximă de 135 km/h cu emisii locale zero şi într-o linişte aproape toatală.

V-ar putea interesa și:

În setarea Auto eDrive standard, condusul pur electric este posibil la viteze de până la 110 km/h. Motorul termic intervine doar la viteze mai mari sau atunci când sunt cerinţe speciale de sarcini ridicate.

Când sunt active ambele propulsoare, atât eficienţa cât şi reprizele de acceleraţie ale noului BMW X3 xDrive30e sunt optimizate. Când se accelerează, dezvoltarea spontană a puterii motorului electric devine foarte importantă, în timp ce, la viteze constante, asistarea electrică reduce consumul de combustibil şi emisiile. Sprijinul motorului electric asigură faptul că motorul termic poate funcţiona în cadrul unei game de sarcini optimizare spre eficienţă. În acelaşi timp, susţinut de motorul electirc care funcţionează ca starter, motorul pe benzină este oprit de fiecare dată când se ridică piciorul de pe pedala de acceleraţie, contribuind suplimentar la reducerea consumului de combustibil.

Battery Control BMW X3 xDrive30e

Disponibilă şi ea, setarea Battery Control contribuie la menţinerea stării de încărcare a bateriei la un nivel determinat de conducător. În acest fel, furnizarea puterii poate fi rezervată şi utilizată specific pentru condus fără emisii locale în zonele urbane pe parcursul unei călătorii mai lungi.

Bateria litiu-ion a noului BMW X3 este localizată sub scaunele din spate, într-o poziţie ce economiseşte spaţiu, în timp ce rezervorul este plasat deasupra punţii spate.

Cu 450 de litri, volumul portbagajului de la noul BMW X3 xDrive30e este la acelaşi nivel cu cel al modelelor cu motorizare convenţională. Prin rabatarea spătarului banchetei, divizat în raport 40:20:40, capacitatea de stocare poate fi extinsă până la 1.500 de litri.

BMW X3 xDrive30e are emisii cu 26% mai mici decât X3 xDrive30i. Dacă modelul hibrid plug-in este alimentat constant cu energie verde, amprenta de CO2 este redusă cu 54%.

Noul BMW X3 xDrive30e este al treilea Sports Activity Vehicle (SAV) din actuala gamă de modele a mărcii care dispune de tren de rulare plug-in hybrid drive şi transfer al puterii la toate cele patru roți.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn