Audi lansează modelul A6 hibrid plug-in în România

Autor: EVmarket Romania
Audi A6 hibrid plug-in

Audi lansează în România modelul A6 hibrid plug-in 55 TFSI e quattro 367 CP, la un preț de pornire de 71.390 euro cu TVA. Până la finalul anului, în România vor fi disponibile versiuni hibrid plug-in pentru modelele A3, A6, A7, A8, Q5 și Q7. Gama electrificată a acestor modele poartă emblema “TFSI e”.

Motorizare Audi hibrid plug-in

Noul A6 55 TFSI e quattro vine cu motorul pe benzină 2,0 TFSI cu patru cilindri 252 CP și un motor electric de 105 kW, integrat în sistemul de transmisie S tronic cu șapte trepte.

Cuplul maxim al întregului sistem este de 500 Nm la 1.250 rpm. Bateria litiu-ion, instalată în partea din spate a mașinii, înmagazinează 14,1 kWh de energie. Aceasta este integrată în automobil, asigurând prezența unui portbagaj spațios, cu podea plană.

A6 TFSI e 55 quattro sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 250 km/h. Când este antrenat exclusiv cu energie electrică, poate accelera până la maximum 135 km/h.

V-ar putea interesa și:

Autonomie Audi A6 hibrid plug-in

Autonomia bateriei modelului A6 55 TFSI e quattro este de 53 de kilometri, permițând condusul exclusiv în modul electric.

Clienții vor putea încărca modelul A6 55 TFSI e quattro la orice stație de încărcare publică, cu o putere de până la 7,4 kW, folosind cablul mode 3 din dotare. O baterie complet goală va putea fi încărcată în 2,5 ore.

 

A6 TFSI e

Aplicația myAudi ajută în planificare a rutelor, afișând poziția punctelor de încărcare. Șoferii pot folosi aplicația și pentru a controla de la distanță încărcarea sau climatizarea staționară, pentru a permite ajustarea temperaturii la interior înainte de a urca în mașină sau a porni la drum. Sistemul de aer condiționat este dotat cu o pompă de căldură eficientă care folosește căldura reziduală a componentelor sistemului de propulsie.

Trei moduri de conducere:

  • „EV” care permite deplasarea în mod 100% electric;
  • „Hibrid”, care combină eficient cele două sisteme de propulsie,
  • „Hold”, care permite, atunci când este activat, conservarea energiei electrice disponibile în acel moment.

În modul de condus „Hibrid”, strategia predictivă de operare asigură o eficiență maximă și posibilitatea deplasării cât mai mult în modul pur electric. Aceasta controlează sistemul de propulsie pentru ca ultima parte a călătoriei să fie parcursă în modul pur electric, iar dacă e cazul, bateria va fi încărcată în prealabil cu ajutorul motorului cu ardere internă. Asistentul predictiv permite planificarea în detaliu a fiecărei etape pentru un plus de eficiență.

V-ar putea interesa și:

În proiectarea noilor Audi A6 55 TFSI e quattro s-a pus un accent pe latura sportivă, subliniată în cazul pachetelor S line exterior de varianta de design negru integral, cu carcase negre ale oglinzilor și sticlă fumurie. Farurile Matrix LED, scaunele sport, sistemul de aer condiționat cu reglaje pe patru zone, afișajul Audi virtual cockpit, suspensiile sport, jantele de 19 inchi și etrierele roșii adaugă tușe suplimentare de rafinament Premium și sportivitate.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare