Xiaomi vrea să dezvolte o mașină electrică

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
xiaomi

După Apple, un alt gigant tehnologic intenționează să pătrundă în industria auto și, de data aceasta, vine direct din China. Xiaomi vrea să dezvolte o mașină electrică premium pentru a concura cu Apple și Tesla.

Xiaomi, companie ale căror vânzări pe piața smartphone-urilor și a produselor portabile sunt în creștere, planifică să construiască un vehicul electric care va îngloba multe tehnologii proprii. Planul nu este să construiască un vehicul accesibil.

Aplicația Carge permite încărcări fără carduri în stațiile electrice

In timp ce companiei Apple îi este greu să găsească pe cineva care să-i construiască mașina electrică, Xiaomi s-ar putea orienta către producătorii auto locali care sunt dispuși să ia parte la proiect.

V-ar putea interesa și:

Oficialii Xiaomi s-au întâlnit deja cu reprezentanții NIO. Producătorul auto local BYD ar putea fi implicat în proiect.

Xiaomi dorește ca modelul electric să strălucească din punct de vedere tehnologic, așa că va integra multe dintre inovațiile sale existente.

Prima de casare în Programul Rabla 2021 crește la 7.500 lei

Dacă discuțiile se desfășoară conform planului și se ajunge la un acord, atunci proiectul va demara anul acesta. Teoretic, Xiaomi speră că ar putea aduce mașina electrică pe piață în același timp cu Apple, în 2024.

Via Wall-Street.ro.

V-ar putea interesa și:

Sursa foto: Facebook.com/XiaomiGlobal

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare