Wiesmann anunță prețul modelului electric decapotabil

Wiesmann Project Thunderball accelerează în 2,9 secunde

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Wiesmann Project Thunderball

Brandul german de mașini sport de lux Wiesmann a dezvăluit prețul și specificațiile decapotabilei electrice cu nume de cod Project Thunderball. Compania a deschis rezervările (3.000 euro), însă nu a precizat când vor ajunge pe piață primele unități.

Proiectată cu ADN-ul lui Wiesmann, mașina electrică decapotabilă este o evoluție a istoriei exclusive a mărcii germane, combinând aspectul distinctiv și elegant al unui Wiesmann cu un motor electric.

Project Thunderball, cu două locuri, cu tracțiune spate, are două motoare electrice montate în partea din pe spate, care oferă până la 500 kW (680 CP) roților din spate și un cuplu de 1100 Nm.

Decapotabila electrică accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde.

Modelul electric a fost construit pe o arhitectură de șasiu personalizată. Wiesmann a poziționat locurile pasagerilor cât mai în spate posibil, într-un efort de a păstra o formă clasică.

Bateria în formă de T, poziționată pentru a coborî centrul de greutate al mașinii, ocupă tunelul central și partea din față a vehiculului.

Întrucât are o caroserie din fibră de carbon, decapotabila electrică cântărește 1700 kg (3747 lb), oferind o performanță de 2,5 kg per CP.

Puterea bateriei

Tehnologia „module-to-pack” de 92 kWh (83 kWh capacitate netă), Li-ion NMC îi oferă bateriei o greutate de 500 kg. Capacitatea bateriei este deosebit de mare pentru un roadster și mai asemănătoare cu cea a unui sedan sau SUV.

Inginerii au dezvoltat un sistem de management termic sofisticat pentru modulul bateriei. Folosind un amestec de apă-glicol, modulele sunt răcite printr-o placă de răcire proiectată special, care transferă căldura la baza modulului cât mai repede posibil.

TOP 10 cele mai rapide mașini din lume în 2022

Producția decapotabilei electrice va avea loc la fabrica „Gecko” a lui Wiesmann, din Dulmen, Germania.

Mașina sport electrică Wiesmann Project Thunderball are un preț de pornire de 300.000 de euro.

Specificații Wiesmann Project Thunderball

  • două motoare electrice
  • 500 kW (680 CP) / 1.100 Nm cuplu
  • 0-100 km/h în 2,9 secunde
  • greutate 1700 kg (3747 lbs)
  • Baterii de 92 kWh
  • Autonomie de 500 km (310 mile)
  • Arhitectură 800 V, încărcare ultra-rapidă 300 kW
  • portbagaj față 180 litri / spate 120 litri

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare