Volkswagen ID.4 este disponibil în România în două versiuni

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

SUV-ul electric Volkswagen ID.4 este disponibil în showroom-urile distribuitorilor din rețeaua Volkswagen România în două versiuni: PRO și GTX.

Volkswagen ID4 are la bază conceptul ID. CROZZ II prezentat la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt. La lansare au existat două modele pre-configurate ID.4 1ST (cca. 45.480 de euro cu TVA) și ID.4 1ST Max (cca. 55.000 euro cu TVA). Ambele au o putere de 204 CP, dispun de o baterie de 77 kWh și de o autonomie de 490 km (WLTP).

În 2024, pe configuratorul Volkswagen România sunt disponibile două versiuni: Volkswagen ID4 Pro (51.600 euro cu TVA) și VW ID4 GTX (60.800 euro cu TVA). 

Specificații tehnice Volkswagen ID.4

Bateria este amplasată sub habitaclu, deplasând astfel centrul de greutate al mașinii în jos. Motorul de tracțiune electrică de pe puntea spate îi oferă modelului electric un sprint până la 100 km/h în 8,5 secunde. Viteza maximă este limitată la 160 km/h. Garda la sol este de 21 de centimetri, iar volumul portbagajului este cuprins între 543 și 1.575 litri, în funcție de poziția spătarului banchetei spate.

Volkswagen ID.4 are o lungime de 4.584 mm, o lățime de 1.852 mm și o înălțime de 1.612 mm. Ampatamentul este de 2.766 mm.

Dotări VW ID.4

Modelul ID.4 1ST are roți de 20 inch cu design Drammen. Pachetul Exterior Style și geamurile spate fumurii îi conferă un aspect foarte elegant. Scaunele față, volanul multifuncțional și parbrizul pot fi încălzite. Iluminarea ambientală poate fi reglată în 30 de culori, pedalierul din oțel inoxidabil are design Play & Pause.

Un sistem de climatizare Climatronic cu 2 zone finisează gama de funcții pentru confort. La bord există și sistemul de navigație Discover Pro, precum și sisteme de asistență vitale – Front Assist, ACC stop & go, tempomat adaptiv și sistemul de menținere a benzii Lane Assist. O cameră video pentru marșarier ajută la manevrare.

Galerie foto ID4

V-ar putea interesa și:

ID.4 1ST Max include aproape întreaga gamă de echipări disponibile: pe lângă ceea ce oferă ID.4 1ST , acest model oferă și alte caracteristici. La exterior, farurile interactive IQ.LIGHT LED matrix și blocurile optice spate cu leduri 3D. Jantele Narvik de 21 inch oferă manevrabilitate precisă în combinație cu direcția progresivă și sistemul adaptiv de control al șasiului DCC.

Volkswagen ID.4 – interior

Cockpit-ul ID.4  a fost proiectat cu claritate și este controlat aproape exclusiv prin funcții tactile și comanda vocală inteligentă Hello ID. Caracteristicile opționale includ un head-up Display cu realitate augmentată, care îmbină afișajele cu realitatea înconjurătoare. Sistemul de navigație Discover Pro aduce la bord serviciile online We Connect Start, în timp ce sistemele de asistență IQ.Drive transformă condusul într-o adevărată artă. Componentele software și hardware au fost proiectate cu o nouă arhitectură, care face posibil transferul actualizărilor către mașină după achiziționare.

ID.4 1ST Max dispune de scaune reglabile electric, plafon panoramic, geamuri cu izolare acustică, sistem Climatronic în 3 zone și hayon acționat electric, ca echipări standard. Alte dotari sunt head-up display-ul cu realitate augmentată, afișajul central de 12 inch, interfața Comfort pentru telefonul mobil, Travel Assist, Side Assist și Emergency Assist.

ID.4 se lansează în cel mai mare segment de piață din lume, clasa SUV-urilor compacte. Cinci fabrici de pe trei continente vor produce noul SUV electric: producția de serie a demarat deja în Zwickau, în Saxonia. Producția va fi lansată și în fabricile chineze din Anting și Foshan înainte de sfârșitul anului.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare