Volkswagen are în plan o mașină electrică de 20.000 euro

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
volan Volkswagen ID3 masini, Porsche Romania

Volkswagen lucrează la dezvoltarea unei noi versiuni a platformei MEB-Lite, concepută pentru mașinile cu baterii mai mici, cu o capacitate de până la 45 kWh. Germanii au în plan lansarea unui hatchback electric supermini, de dimensiunile unui VW Polo.

CEO-ul Volkswagen, Ralf Brandstätter, spune că Volkswagen vrea să producă o mașină electrică mică pe care să și-o permită toată lumea, cu un preț de pornire de 20.000 de euro și de 25.000 euro pentru echiparea de vârf.

Volkswagen nu a furnizat detalii despre cum ar putea arăta vehiculul, când ar putea fi lansat sau unde ar putea fi construit. Este posibil ca noul model electric să fie numit ID 1. Deși VW nu a stabilit încă o dată pentru introducerea lui, este puțin probabil să apară înainte de 2023.

Un al doilea model electric de oraș ar putea fi un hatchback compact, de dimensiunile lui Volkswagen T-Cross, care ar putea fi numit ID 2.

Cele două noi modele electrice vor înlocui modelul Volkswagen e-Up.

Platforma MEB-Lite va genera, de asemenea, o gamă de modele entry-level pentru mărcile Seat și Skoda. În septembrie, Skoda a confirmat că mașina sa electrică Citigo-e iV a fost scoasă din producție.

Producătorul auto a declarat că obiectivele mai stricte ale Uniunii Europene în materie de emisii îl vor obliga să mărească proporția de vehicule hibride și electrice în vânzările sale europene de autoturisme la 60% până în 2030, față de obiectivul anterior de 40%.

V-ar putea interesa și:

În prezent, marca VW intenționează să construiască 1,5 milioane de mașini electrice până în 2025.

Seat va începe anul viitor producția noului său quadriciclu electric Minimó.

Volkswagen va produce pe platforma MEB modele hatchback-ul ID 3, crossoverul ID 4, SUV-ul coupe ID 5, sedanul ID 6, minivanul ID Buzz și o furgonetă încă fără nume.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Via: Autocar.co.uk

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare