VIDEO Euro NCAP: Dacia Spring -1 stea; Renault Zoe – 0 stele

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Dacia spring teste accidente euro ncap

Euro NCAP a atribuit un rating de zero stele modelului electric Renault Zoe și o singură stea modelului electric Dacia Spring la testele de siguranță, după noul protocol de testare care a devenit standard pentru Europa. 

Pe măsură ce consumatorii sunt îndemnați din toate părțile să treacă la mașini electrice cu baterii, nu este surprinzător faptul că unii producători de mașini lansează pe piață produse mai accesibile, care pot atrage un public mai larg. Renault a fost printre primii constructori auto care au avut succes pe piața cu popularul Zoe lansat în 2013, spune Euro NCAP.

Renault Zoe – 0 stele Euro NCAP

– 43% pentru protecția pasagerilor adulți
– 52% pentru protecția pasagerilor copii
– 41% pentru protecția pietonilor, bicicliștilor, motocicliștilor
– 14% pentru sistemele de siguranță

Noul Renault Zoe, un facelift introdus în 2020, a primit mai multe îmbunătățiri ale bateriei, dar nu a adăugat sisteme de siguranță. Dimpotrivă, airbag-ul lateral montat pe scaun, care proteja anterior capul și toracele, a fost înlocuit cu un airbag mai puțin eficient doar pentru torace, reprezentând o scădere a protecției ocupanților.

Noul Zoe oferă o protecție slabă în cazul accidentelor în ansamblu, o protecție slabă a pietonilor și nu are o tehnologie semnificativă de evitare a accidentelor.

Dacia Spring – 1 stea Euro NCAP

– 49% pentru protecția pasagerilor adulți
– 56% pentru protecția pasagerilor copii
– 39% pentru protecția pietonilor, bicicliștilor, motocicliștilor
– 32% pentru sistemele de siguranță

Euro NCAP subliniază că Renault Laguna a fost primul autoturism care a primit vreodată cinci stele la testele NCAP. Acest lucru se întâmpla în 2001. În ultimul an, însă, Renault a demarat un ambiţios program de reducere a costurilor şi relansare a performanţelor după mai mulţi ani în care a urmat o strategia ambiţioasă de expansiune globală.

Top 10 mașini de vânzare ieftine cu cutii de viteze automate

Din nefericire, lucrurile nu merg cu mult mai bine pentru sub-brandul Renault, Dacia. Dacia Spring electric, comercializat ca un vehicul nou-nouț, se bazează în mare parte pe Renault City K-ZE fabricat în China, derivat din Renault Kwid, vândut de câțiva ani în India și Brazilia.

Dacia are susținători în toată Europa: cumpărători de mașini care apreciază prețurile mici și se feresc de „funcțiile inutile” ale mașinii lor. Cu toate acestea, inginerii au lansat un produs care depășește simplitatea. Performanța sa la testele de impact este de-a dreptul problematică, cu un risc ridicat în ceea ce privește apariția unor răni la nivelul pieptului șoferului și capul pasagerului din spate, care pun viața în pericol în cazul unui impact frontal. La acestea se adaugă și protecție slabă a pieptului în caz de impact lateral.

Foto

Dacia spring crash test

Performanța mediocră în testele de impact și tehnologia slabă de prevenire și evitare a accidentelor au avut ca rezultat o evaluare de doar o stea pentru Dacia Spring.

„Renault a fost cândva sinonim cu siguranță. Laguna a fost prima mașină care a obținut cinci stele, încă din 2001. Dar aceste rezultate dezamăgitoare pentru ZOE și Dacia Spring arată că siguranța a devenit acum daune colaterale în tranziția grupului la mașinile electrice.

În urmă cu doar câteva luni, Dacia susținea că era „preocupată de o siguranță din ce în ce mai mare pentru cei de la bord” și că mașinile lor au întotdeauna îmbunătățit siguranța pasagerilor. În mod clar, nu este cazul: nu numai că aceste mașini nu reușesc să ofere o siguranță activă apreciabilă ca standard, dar și protecția pasagerilor este mai proastă decât orice vehicul pe care l-am văzut în mulți ani.

Este cinic să oferim consumatorului o mașină ecologică accesibilă, dacă aceasta vine cu prețul unui risc mai mare de accidentare în cazul unui accident. Alte mașini, precum FIAT 500e, recent premiat cu 5 stele în Green NCAP, arată că siguranța nu trebuie sacrificată pentru mediu”, a declarat Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare