Urban eVTOL prezintă mașina zburătoare electrică Leo

Autor: EVmarket Romania
Urban eVTOL leo Coupe

Urban eVTOL, o nouă companie americană de vehicule electrice ce pot decola și ateriza pe verticală (eVTOL), a promis să livreze un hypercar zburător / mașină zburătoare cu trei locuri, care se mândrește cu o viteză maximă de 400 km / h și o autonomie electrică de peste 450 kilometri, cu o singură încărcare.

Noua companie, Urban eVTOL, este creată de Pete Bitar – un inventator VTOL și eVTOL cu peste 14 brevete pe numele său – și Carlos Salaff – un designer de automobile care a lucrat la conceptul futurist și la mașinile de producție Mazda, inclusiv la Nagare, Furai, Mazda 3 și MX-5.

Conceptul pentru hypercar-ul zburător al Urban eVTOL se numește Leo.

Urban eVTOL spune că Leo Coupe este proiectat de designerul Carlos Salaff și dispune de un sistem revoluționar de propulsie electrică creat de Pete Bitar.

Leo este un concept compact care încape în majoritatea garajelor cu 2 mașini. Sistemul său de propulsie complet electric constă din grupuri de propulsoare electrice puternice.

Urban eVTOL prezice că prețul pentru o aeronavă electrică va fi sub 290.000 de dolari, chiar și în condițiile unei producții sub 100 de aeronave pe an.

În aripile închise ale lui Leo se află rotorul vehiculului.

Sistemul de propulsie al hipercarului a primit recent finanțare de la DARPA – Agenția pentru proiecte de cercetare avansată pentru apărarea guvernelor Statelor Unite – care vă permite dezvoltarea în continuare a designului.

Leo va avea 16 propulsoare verticale de 10 kW, fiecare având aproximativ 40 cm diametru. Vor fi trei în părțile din față și cinci în părțile din spate. Setul de propulsoare din față va folosi șase jeturi de 11 inci cu pale de turbină.

Un design cu două aripi – care se încovoiază în partea din față și în spatele vehiculului – va fi capabil să susțină complet Leo în zbor, odată ce atinge viteze de aproximativ 180 km / h.

Tesla Roadster: specificații, prețuri, autonomie

În zbor, canalele verticale de ridicare vor fi închise de câteva lamele, astfel încât să fie redusă rezistența.

În ceea ce privește modul în care autonomia va echivala cu timpul de zbor, Bitar se așteaptă ca greutatea relativ ușoară a lui Leo, plus eficiența ventilatoarelor sale care sunt în tandem cu viteza să conducă la un un timp de zbor relativ impresionant.

„Ne așteptăm la o oră și 15 minute de zbor, inclusiv aproximativ cinci minute pentru decolarea și aterizarea pe verticală, cu tot cu rezervele de energie”, a spus Bitar.

Propulsoarele verticale vor fi folosite până la două sau trei minute la decolare și aterizare.

V-ar putea interesa și:

Specificații Leo Coupe:

 • Tipul de aeronavă: avion de pasageri eVTOL
 • Pilotare: 1 pilot, semi-autonom
 • Capacitate: 3 persoane, inclusiv pilotul
 • Viteza maximă: 400 km / h
 • Autonomie: 483 km
 • Timp de zbor: 1 oră, 15 minute cu rezerve
 • Elice: 64 de ventilatoare cu canalizare VTOL și 10 ventilatoare cu canalizare pentru zborul înainte
 • Motoare electrice: vor exista tot atâtea motoare electrice câte ventilatoare
 • Sursă de alimentare: Baterii
 • Dimensiuni: 3,05 metri X 6,1 metri
 • Fuzelaj: Compozit din fibră de carbon

Foto: Urbanevtol.com

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn