Uber Green este disponibil în Timișoara cu vehicule electrice

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
uber green arad Târgu Mureș uber rewards

Serviciul Uber Green este disponibil în Timișoara, cu vehicule 100% electrice, cu zero emisii, oferind timișorenilor o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul.

În prezent, în Timișoara, pe aplicația Uber există 63 mașini electrice Renault Zoe, VW e-Golf, BMW i3, Hyundai IONIQ Electric sau Smart Forfour, cu un timp mediu de așteptare de 5 minute.

Uber România lansează un serviciu mai scump decât UberX

Timișoara este al doilea oraș din România în care serviciul Uber Green este disponibil, după lansarea acestuia în București, acum 2 ani. De la lansare și până în prezent, peste 225.000 de pasageri din capitală au ales să folosească transportul cu mașini electrice. În total, aceștia au parcurs o distanță de 3 milioane de kilometri, oprind astfel aproximativ 1000* de tone de dioxid de carbon din a ajunge în atmosferă. În plus, din luna iulie, în București, Uber a integrat în aplicație serviciul de trotinete electrice Lime, pentru a oferi utilizatorilor o nouă opțiune de a călători în oraș cu zero emisii.

„Timișoara este cel de-al doilea oraș din România în care lansăm Uber Green, după ce am observat că oamenii sunt deschiși la noi alternative de transport în orașul lor, mai prietenoase cu mediul. Anul acesta, ne-am angajat să devenim o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, în cele 10,000 de orașe de pe 6 continente unde suntem prezenți. De aceea, depunem eforturi pentru a aduce Uber Green în cât mai multe orașe.” a spusNicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Tarife Uber Green Timișoara

Uber Green

Cum funcționează Uber Green:

  1. Deschide aplicația
  2. Selectează destinația
  3. Alege opțiunea Uber Green
  4. Confirmă punctul de preluare
  5. Un șofer va fi disponibil în câteva minute

Trotinetele Lime sunt disponibile în aplicația Uber

În Europa, Uber oferă opțiuni de transport electric în peste 40 de orașe, inclusiv în Paris, Londra, Amsterdam, Lisabona, Porto și Viena, și plănuiește să lanseze serviciul Green în aproximativ 60 de orașe noi până la sfârșitul anului viitor.

Până la finalul anului 2025, Uber își propune ca 50% din kilometri parcurși în cele 7 capitale europene să fie realizate în vehicule cu zero emisii. Acest lucru va fi posibil datorită parteneriatelor pe care Uber le-a încheiat cu numeroși jucători din industrie și a fondurilor în valoare de 800 milioane de dolari puse la dispoziție de companie pentru a ajuta șoferii să achiziționeze mașini electrice.

Foto: freestocks-photos from Pixabay

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare