Toyota pregătește o mașină electrică cu încărcare în 10 minute

Autor: Dan Vache
toyota rav4 prime

Toyota va dezvălui anul viitor o mașină electrică cu baterie în stare solidă care va permite o încărcare rapidă de 10 minute pentru o autonomie de 500 de km.

Producătorul japonez de automobile Toyota a început să lucreze la baterii în stare solidă încă din 2017 având planuri de lansare pe piață a vehiculelor cu astfel de baterii în 2020.

Bateriile în stare solidă sunt mai mici, mai ușoare și asigură o densitate de 2,5 ori mai mare a puterii decât bateriile litiu-ion pe bază de electroliți. Datorită faptului că nu se mai folosește un electrolit lichid, bateriile în stare solidă nu mai sunt inflamabile.

V-ar putea interesa și:

„Tehnologia este un remediu potențial pentru dezavantajele cu care se confruntă vehiculele electrice care funcționează pe baterii litiu-ion convenționale, inclusiv distanța relativ scurtă parcursă cu o singură încărcare, precum și timpii de încărcare. Toyota intenționează să fie prima companie care vinde un vehicul electric echipat cu o baterie cu stare solidă. Cel mai mare producător auto din lume va dezvălui un prototip anul viitor,” spune Nikkei Asia.

Toyota nu a lansat încă un vehicul complet electric în afara Chinei. La începutul acestui an, producătorul japonez de automobile a anunțat un nou SUV complet electric care va veni în curând și a spus că acesta este „primul pas” pentru mașinile electrice cu baterii.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Via electrek.co

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram