Toyota ajută Suzuki să construiască prima mașină electrică

Autor: Cristian Gubandru
toyota bz3x

La începutul acestui an, Suzuki a anunțat că va investi peste 1 miliard de dolari în producția viitoare de vehicule electrice. Marca produce în prezent o gamă de vehicule eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, dar încă nu a introdus un vehicul electric în gamă. S-ar putea ca acesta să se bazeze pe viitorul Toyota bZ3X, un CH-R electric.

Dar, după cum relatează Drive, compania Suzuki s-ar putea pregăti să lanseze o mașină complet electrică în curând.

Maruti Suzuki Futuro E Coupe SUV Concept a debutat în urmă cu doi ani și ne-a oferit o privire asupra viitoarelor eforturi ale companiei. Investiția de un miliard de dolari ar ajuta compania să producă vehicule pe cea mai mare piață a sa (India), ceea ce înseamnă că primul Suzuki electric va fi probabil accesibil și construit pentru mase.

Primul Suzuki electric va fi accesibil

Pentru a reduce costurile, există șanse foarte mari ca Suzuki să facă echipă cu Toyota, o companie cu care împărtășește mai multe alianțe strategice. De exemplu, Toyota vinde modele sub brandul Suzuki pe anumite piețe și invers. În Europa, cumpărătorii pot cumpăra un RAV4 cu logo Suzuki, cunoscut sub numele de Across.

Toyota și-a demonstrat, de asemenea, disponibilitatea de a partaja platformele vehiculelor electrice. În octombrie 2021, Toyota a dezvăluit primul său EV, BZ4X, care va fi vândut și sub numele de Subaru Solterra.

Partenerii pentru dezvoltarea Toyota BZ

În aprilie 2021, Toyota a numit BYD, Daihatsu, Subaru și Suzuki drept „parteneri pentru dezvoltarea modelelor Toyota BZ”.

Dacă primul EV al Suzuki va avea un preț accesibil, cu siguranță nu va avea la bază SUV-ul bZ4X.  Modelul electric Toyota are un preț peste media modelelor Suzuki. Prin urmare, Suzuki ar putea lansa primul sau model electric derivat din vehiculul electric de dimensiuni mai mici bZ3X. Acesta este o versiune complet electrică a noului CH-R, care va ajunge pe piață până în 2024.

Conceptul Futuro-E împărtășește mai multe indicii de stil cu bZ3X și pare să aibă aceeași dimensiune. Forma crossover rămâne, de asemenea, populară în rândul cumpărătorilor de vehicule electrice, care continuă să abandoneze sedanurile și hatchback-urile în favoarea caroseriei înalte.

Dar mobilitatea electrică nu este singurul lucru pe agenda Suzuki. La fel ca Toyota, producătorul auto japonez oferă în prezent o gamă extinsă de vehicule hibride. De asemenea, compania a făcut echipă cu câțiva alți producători pentru a cerceta fezabilitatea biocombustibililor.

V-ar putea interesa și:

Suzuki ar putea avea câteva oferte interesante. Un Jimny alimentat pe baterii ar fi deosebit de atrăgător, la fel și o mașină sport dedicată bazată pe Vision Gran Turismo. Rămâne de văzut ce are Suzuki în plan.

Sursa: Carbuzz

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn