TOP cele mai bune mașini electrice

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
suv-uri electrice

Un studiu realizat de J.D. Power împreună cu PlugShare ne arată care sunt cele mai bune mașini electrice pornind de la experiența posesorilor. 

Studiul a măsurat plăcerea și satisfacția de a conduce o mașină electrică. Spre deosebire de primele modele de mașini electrice, tehnologiile actuale au crescut plăcerea de a deține un automobil electric.

„Peisajul vehiculelor electrice se schimbă rapid, iar modelele noi aduc mai mulți cumpărători de vehicule electrice aflați la prima mașină”, a declarat Brent Gruber, executive director of the EV practice la J.D. Power.

TOP cele mai bune mașini electrice premium

Studiul J.D. Power 2023 U.S. Electric Vehicle Experience (EVX) Ownership a dezvăluit că Rivian R1T este cel mai bun model electric în segmentul premium, urmat de modele Tesla, Audi și Polestar.

Modelul Rivian R1T a obținut un scor de satisfacție de 794 din 1000 de puncte în cadrul sondajului. Doar 40 de puncte îl despart de Tesla Model 3 (759 de puncte), care s-a clasat pe locul al doilea în această categorie.

„Proprietarii au un nivel ridicat de satisfacție față de plăcerea condusului și de design-ul interior/exterior”, se arată în raport.

V-ar putea interesa și:

TOP cele mai bune mașini electrice de volum

În segmentul mașinilor electrice de volum, MINI Cooper Electric este pe primul loc cu un scor de 782 de puncte din 1000 de puncte, fiind urmat de Kia EV6 (762 de puncte), Ford Mustang Mach-e (742 de puncte) pe locul III și Hyundai Ioniq 5 pe locul IV.

„Posesorii de vehicule electrice caută calitate, fiabilitate, plăcerea de a conduce, siguranță și tehnologii”, a spus Gruber.

Potrivit sondajului în timpul procesului de selecție a noilor automobile, mai mulți cumpărători sunt atrași de deținerea de vehicule electrice față de mașinile alimentate cu combustibili fosili (ICE – internal combustion engine).

Cea mai importantă constatare este că satisfacția în rândul proprietarilor de mașini electrice noi în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea vehiculelor este mai mare în comparație cu cei care dețin modele mai vechi de mașini electrice. Acest lucru ne arată că noile mașini electrice au fost mult îmbunătățite din punct de vedere software, baterie, performanță și confort interior.

68% dintre proprietarii de mașini electrice spun că au ales aceste mașini datorită costurilor de funcționare, în timp ce 75% au avut ca principale motive pentru cumpărare stimulentele fiscale.

V-ar putea interesa și:

Studiul J.D. Power EVX a fost realizat în colaborare cu PlugShare, producător de aplicații pentru șoferii de vehicule electrice. Au fost chestionați peste 7.000 de respondenți din SUA.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare