Tesla, o nouă uzină de vehicule electrice în SUA

Autor: Dan Vache
Tesla

Producătorul de vehicule electrice Tesla a cumpărat un teren cu 5 milioane de dolari în Austin, Texas. Vrea să înceapă în vară construcția unei noi uzine de vehicule electrice în sud-vestul Statelor Unite.

În martie, Elon Musk a amenințat că va muta operațiunile din Alameda, California, după ce oficialii au cerut închiderea fabricii din Fremont din cauza epidemiei coronavirus.

V-ar putea interesa și:

Oficialii din Texas au asigurat compania că vor face reduceri de impozite pentru noua fabrică Tesla.

Modele pe care Tesla le va asambla în SUA

La noua fabrică de mașini electrice din SUA, Musk va asambla camioneta electrică Tesla Cybertruck (pick-up) și SUV-ul Tesla Model Y.

Tesla a declarat că vrea să investească aproximativ un miliard de dolari pentru a construi o nouă fabrică de asamblare vehicule electrice pe o suprafață de 4 -5 milioane de metri pătrați. Noua uzină americană va angaja 5.000 de persoane.

V-ar putea interesa și:

Singura fabrică de asamblare mașini electrice americane din Statele Unite este în Fremont, California, pe o suprafață de 5,3 milioane de metri pătrați.

Elon Musk și-a propus să construiască 10-12 fabrici pe tot globul. Fabrica din Germania, denumită Giga Berlin, va fi a patra uzină de dimensiuni mari – Gigafactory 4.

V-ar putea interesa și:

Tesla deține uzine în Nevada – Gigafactory 1 (construită în 2016), New York – Gigafactory 2 și Shanghai, China – Gigafactory 3. Americanii mai au o fabrică în Tilburg, Olanda și încă câteva fabrici în America.

Foto: lobpreis from Pixabay                         Urmărește-ne pe FACEBOOK