Smart va avea în gamă un SUV electric în 2022

Autor: EVmarket Romania
concepte electrice smart

Brandul Smart, cunoscut în special pentru mașinile de oraș cu două locuri, va avea în gamă un SUV electric în 2022, care va fi fabricat în China. Bineînțeles, va fi un SUV de mici dimensiuni / crossover.

Anunțul a fost făcut de Daniel Lescow, Vice President of global Sales, Marketing & After-Sales Smart Automobile Co. Ltd (un joint venture între Daimler AG și Zhejiang Geely Holding Group, înființat în 2020).

„Poate fi o surpriză pentru unii, alții au ghicit deja: smart va intra pe piață cu un SUV complet electric – spațios, dar compact”, a declarat Daniel Lescow, pe LinkedIn.

Noul SUV electric Smart va avea la bază noua platformă Geely Sustainable Experience Architecture (SEA), pe care sunt fabricate și alte mărci ale producătorului auto chinez, inclusiv Lynk & Co.

V-ar putea interesa și:

Noul model Smart, fabricat în China, va fi comercializat pe piața chineză, precum și în Europa. Daimler se va ocupa de proiectare, în timp ce Geely va face ingineria.

„Noul nostru SUV nu va fi doar pentru China – îl vom aduce și pe piețele europene, unde sunt sigur că va avea un succes imens”, a spus Lescow.

V-ar putea interesa și:

Actuala fabrică Daimler din Hambach, Franța, care în prezent produce modelele Smart, va asambla mașini electrice Mercedes-Benz după ce producția va începe în China.

În prezent, smart oferă două autoturisme electrice (BEV): modelele Smart EQ Forfour șSmart EQ Fortwo coupe.

Acest Joint-venture este unul dintre parteneriatele dintre Geely și Daimler, după ce Geely a achiziționat o cotă de 9,69% la gigantul german și a devenit cel mai mare acționar al său la începutul anului 2018.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare