Românii își pot achiziționa Tesla prin Rabla Plus

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Tesla Model S masini Tesla prin Rabla Plus
Românii își pot achiziționa mașini Tesla prin Rabla Plus începând de la jumătatea lunii octombrie 2020, a declarat, la Iași, Costel Alexe, Ministrul Mediului. Tesla nu are, încă, o reprezentanță oficială în România.

Mașini Tesla prin Rabla Plus

„Am avut mai multe discuții la nivel ministerial și vă anunț că am reușit să introducem în ghid că românii, începând de astăzi (n.r. 16 octombrie 2020), își pot achiziționa mașini Tesla prin programul Rabla Plus”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului.

Subvenția pentru cei care își vor cumpără mașini Tesla prin Rabla Plus este de 45.000 lei (aproximativ 9.200 de euro). Eco-tichetul pentru mașini electrice poate fi suplimentat cu încă 6.500 lei reprezentând un voucher prin programul Rabla Clasic.

Opinii pro și contra Tesla Model 3 de la un proprietar român

Numărul de vouchere Rabla a fost suplimentat

„Dacă la începutul anului 2020 anunțam că Guvernul Orban a alocat cel mai mare buget pentru programul Rabla Clasic, crescând numărul de vouchere de la 55 mii la 60 mii, tot atunci am spus că Guvernul va crește cu 50% fondurile pentru Rabla Plus, astfel încât românii să își achiziționeze un număr cât mai mare de mașini electrice sau hibrid. Astfel, am crescut bugetul de la 90 milioane lei la 145 milioane lei și vreau să vă spun că acum, aproape de finalul anului, suntem în situația în care tot acest buget a fost consumat”, a declarat Costel Alexe.

Proprietarii Tesla își hack-uiesc mașinile pentru performanțe

Potrivit lui Mircea Fechet, secretar de stat, anul acesta românii au comandat 3.800 de mașini electrice.

„Avem cel mai mare număr de mașini rezervate din istoria acestui program, în jur de 3.800 de mașini și am căutat să venim în sprijinul românilor, aunțând deja că bugetul pentru Rabla Plus a fost mărit cu încă 60 milioane lei. Cifrele sunt încurajatoare, mai ales pentru Rabla Plus, program care a depășit orice așteptări și care, pe noi, cei de la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, ne-a surprins plăcut. Încurajăm românii să achiziționeze autoturisme prietenoase cu mediul și, totodată, autoritățile publice să adere la programele pentru achiziția de mijloace de transport public în comun electrice, pentru că doar implementând măsuri verzi vom proteja mai bine mediul înconjurător”, a spus Mircea Fechet.

Înscrieri online în programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare