Americanii au găsit o soluție să își facă singuri upgrade-uri pentru a obține performanțe mai bune de la automobilul electric Tesla Model 3. Metoda ilegală prin care își hack-uiesc singuri mașinile îi costă jumătate din prețul cerut de Tesla.
Modelele Tesla primesc periodic actualizări software automate, care rezolvă probleme și îmbunătățesc sistemele în general. În plus, proprietarii pot achiziționa numeroase alte upgrade-uri, inclusiv pentru performanțe îmbunătățite, prin intermediul aplicației Tesla.
Specificații modele Tesla, prețuri, autonomie
Cât ar plăti un proprietar pentru performanțe îmbunătățite
Un exemplu este Boostul de accelerare de 2.000 de dolari pentru Tesla Model 3 Dual Motor, care oferă aproximativ 50 CP în plus și îmbunătățesc accelerația până la 100 km / h, reducând timpul la aproximativ 3,9 secunde. Însă nu toată lumea este dispusă să plătească în plus 2.000 de dolari pentru asta.
O soluție la acest lucru a venit la începutul verii de la o companie numită Ingenext, care vinde un dispozitiv care poate debloca opțiunea la jumătate din prețul cerut de Tesla. Proprietarii trebuie să conecteze un dispozitiv la MCU-ul (Media Control Unit) mașinii lor și impulsul de putere este imediat deblocat. Chiar și „Modul Drift” devine accesibil.
V-ar putea interesa și:
- Un start up a lansat o mașină electrică mai rapidă decât Tesla
- Câte mașini Tesla sunt înmatriculate în România
- Tesla Model S sare pragul de 100 mașini cu numere românești
- Tesla Cybertruck ar putea fi mai mic pentru Europa
Tesla nu a oferit lui Ingenext acordul, iar acum producătorul auto ia măsuri împotriva acestui hack. Câțiva proprietari Tesla care au achiziționat dispozitivul Ingenext au început să primească o notificare în mașînă, avertizându-i că a detectat o „modificare incompatibilă a vehiculului” care ar putea duce la „riscul potențial de deteriorare sau oprire”.
Însă, proprietarii spun că nu există, până în prezent, nicio pagubă și vehiculele lor rămân în continuare funcționale.
Opinii pro și contra Tesla Model 3 de la un proprietar român
Ingenext a confirmat că a trimis notificări clienților săi avertizându-i să nu facă actualizarea. Doar trei proprietari, până acum, au făcut acest lucru înainte ca Ingenext să îi poată anunța. Ingenext susține că va dura doar două săptămâni pentru a crea un nou patch, ocolind actualizarea Tesla.
V-ar putea interesa și:
- Energia va fi produsă de mașini – un nou proiect Tesla
- Accident cu Tesla pe Autopilot. S-a oprit într-o mașină de poliție
- VIDEO: Computere gigant și tehnologie SF în motoarele Tesla
- Acoperiș solar în teste pe o Tesla Model 3
Practic, aceasta va fi o luptă regulată între Ingenext și Tesla. Ingenext va pirata invertorul, iar Tesla va remedia hack-ul, apoi va repeta din nou. Ingenext avertizează clienții dacă actualizările Tesla vor afecta sau nu produsul lor, de aceea este important că acești oameni să fie la curent.
Via Carbuzz
Urmărește-ne pe FACEBOOK