Primul Jeep electric va fi lansat în 2023 spune Stellantis

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
concept jeep electric magneto

Primul Jeep electric va fi lansat în 2023, spun oficialii Grupului Stellantis. Planul companiei este ca în următorii doi ani, mărcile grupului să lanseze 11 modele electrice și 10 modele plug-in hybrid.

Din informații neoficiale ne așteptăm ca primul Jeep electric să fie o versiune cu emisii zero a lui Wrangler. La începutul anului, Jeep a publicat un teaser pentru un Wrangler 100% electric.

Zvonul pare credibil întrucât la finalul anului 2020, Jeep a lansat o versiune plug-in hybrid pentru Wrangler, comercializată sub brandul Wrangler 4xe.

Producătorul american a înregistrat denumirea Magneto la oficiul pentru invenții și mărci din SUA, aceasta fiind destinată “conceptelor”.

Mașini Jeep 2021: modele hibride plug-in sosesc în România

La începutul anului, Jeep a prezentat conceptul electric Wrangler Magneto, însă compania americană nu a confirmat o posibilă versiune de producție a acestuia.

Jeep Wrangler Magneto este echipat cu un motor electric cu 285 CP și 370 Nm, și cu o transmisie manuală cu 6 trepte.

În prezent, Jeep are în gamă modele plug-in hybrid: Wrangler, Compass și Renegade.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

Jeep vrea ca, până în anul 2025, aproximativ 70% din vânzări să fie reprezentate de vehiculele electrificate.

Fiat-Chrysler a anunțat că va investi 160 de milioane euro în modernizarea uzinei sale din Tychy (Polonia). Aici va începe producția, în anul 2022, pentru mai multe modele electrice și hibride pentru mai multe branduri, printre care și Jeep.

Știri similare