Polestar 2 și Cupra Formentor au fost testate de Euro NCAP

Autor: Dan Vache
polestar 2 euro ncap

Euro NCAP a publicat prima rundă de teste de siguranță realizate anul acesta. Au fost testate modelele Polestar 2 și Cupra Formentor.

Două mașini noi – Polestar 2 și Cupra Formentor – obțin calificativul maxim de 5 stele pe baza celui mai recent regim de protocol.

Schimbările rapide din industria auto globală nu sunt nicăieri mai evidente decât în ​​cazul mărcii chino-suedeză Polestar. Cu sediul central în Göteborg, Suedia, constructorul auto produce sedanul complet electric Polestar 2 la uzina proprietarului Volvo Car Geely din Luqiao, China.

V-ar putea interesa și:

Polestar 2, rezultate teste Euro NCAP

– 92% la protecția pasagerilor adulți
– 89% la protecția pasagerilor copii
– 80% la protecția pietonilor,
– 86% pentru sistemele de siguranță

Cupra, un nume familiar de la modelele SEAT de câțiva ani, a devenit un brand în sine și reprezintă latura sportivă a companiei cu sediul în Martorell. Din fericire, siguranța este în mod clar esențială pentru strategiile mărcilor și ambele mașini au performanțe bune la testele Euro NCAP.

Atât la ​​protecția ocupantului adult, cât și la cea a ocupantului copilul, doar 1 punct este diferență între cele două mașini.

VW ID.3 a fost testat de Euro NCAP – VIDEO

Pentru protecția pietonilor, Polestar, cu o capotă activă, obține un scor impresionant de 80%. Ambele mașini au performanțe bune la sistemele de frânare de urgență autonome.

Cupra Formentor, rezultate teste Euro NCAP

– 93% la protecția pasagerilor adulți
– 88% la protecția pasagerilor copii
– 68% la protecția pietonilor
– 80% pentru sistemele de siguranță

V-ar putea interesa și:

Foto: Euro NCAP

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram