Peugeot e-Partner: informații despre Van-ul electric Peugeot

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Peugeot e-Partner

Peugeot a prezentat noul Van electric Peugeot e-Partner, cu o autonomie de până la 275 km în ciclul WLTP, două versiuni de lungime (Standard și Lung), două tipuri de caroserie, furgon (până la 3 locuri) și cabină aprofundată (până la 5 locuri).

Noul Peugeot e-Partner este comercializat în Europa. Fabrica de producția se află în Spania, la Vigo.

Van-ul electric Peugeot e-Partner are o capacitate de remorcare de până la 750 kg și o sarcină utilă de până la 800 kg. Volumul de încărcare este de până la 4.4 m3, identic cu cel oferit de versiunea termică.

Având în vedere că aproximativ 80% din șoferii de vehicule comerciale conduc în medie mai puțin de 200 km pe zi, versiunea electrică Peugeot e-Partner permite accesul în centrele orașelor – în multe dintre ele fiind permise doar vehiculele 100% electrice.

Versiunea electrică răspunde tuturor tipurilor de clienți:

  • meșteri (florari, instalatori, electricieni etc.),
  • companii interesate de imaginea lor eco-responsabilă (livrări etc.),
  • administrații (spitale, municipalități etc.) aflate în căutarea unui vehicul cu zero emisii, pentru transportul de marfă între diferite locații.

Pentru utilizări și mai specifice, sunt posibile modificări efectuate de carosieri (ambulanțe, mașini de pompieri și de politie, vehicule frigorifice tc.).

Bazat pe platforma modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), Peugeot e-Partner oferă un motor 100% electric cu o putere maximă de 100 kW și un cuplu maxim de 260 Nm.

Performanțele Peugeot e-Partner în modul POWER:

  • Viteză maximă de 130 km/h
  • Accelerație de la 0 la 100 km/h în 11,2 s
  • Accelerație de la 80 la 120 km/h în 8,9 s

Ambele versiuni (Standard și Lung) echipate cu baterie litiu-ion (18 module) de 50 kWh permit o autonomie de până la 275 km, în funcție de versiune și de profilul conducătorului auto, conform procedurii de testare WLTP.

Conectată la circuitul de transfer de căldură al habitaclului, reglarea termică a bateriei permite reîncărcarea rapidă.

Două tipuri de încărcătoare de bord sunt disponibile pentru a se potrivi tuturor tipurilor de utilizare, un încărcător monofazat de 7.4 kW (dotare standard) și un încărcător trifazat de 11 kW (dotare opțională). Clienții pot încărca noul Peugeot e-Partner la o priză standard, o priză de mare putere, un Wall Box sau o stație de încărcare rapidă.

V-ar putea interesa și:

Tipuri de încărcare Peugeot e-Partner, la domiciliu, la locul de muncă sau la stațiile publice de încărcare:

  • De la o priză standard (8A), pentru o încărcare completă în 31h,
  • De la o priză de mare putere (16A), pentru o încărcare completă în 15h,
  • De la un Wall Box de 7.4 kW: încărcare completă în 7h30 cu încărcătorul de bord monofazat (7.4 kW),
  • De la un Wall Box de 11 kW: încărcare completă în 5 ore cu încărcătorul trifazat (11 kW),
  • De la o stație de încărcare rapidă: reglarea temperaturii bateriei permite utilizarea stațiilor de încărcare de 100 kW și încărcarea a 80% din baterie în 30 de minute.

Modelul dispune de preconditionare termică, programabilă de pe ecranul tactil (în funcție de versiune) sau de la distanță, prin intermediul aplicației MyPeugeot (în funcție de versiune).

Foto: Peugeot

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare