Pe circuit cu un MINI electric modificat în România

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
MINI Electric

“Orice drum de o mie de leghe începe cu primul pas” – Lao Tse. MINI Cooper S E Electric a făcut acest prim pas și este la început de drum. După câteva modificări realizate în România pe un model de serie, care au redus masa cu aproximativ 150 de kg, MINI Electric, denumit Vitesco Technologies MINI Electric Racing, a participat în octombrie pe celebrul Drum al Poienii la Trofeul Opel Brașov marcând o premieră mondială.

Proiectul, pornit la inițiativa unor oameni inimoși, începe să prindă contur și are ca scop pregătirea unui automobil de raliu pe baza noului MINI Cooper S E Electric. Transformarea dintr-o mașină de stradă într-o mașină de curse va fi documentată. Când totul va funcționa perfect, documentația va fi pusa la dispoziția celor care vor dori să-și transforme MINI-ul lor electric, într-o mașină de curse electrică ce poate participa la orice raliu oficial, după omologarea obligatorie.

Vitesco Technologies, o companie de tehnologie, parte a grupului Continental, se ocupă de optimizarea și adaptarea trenului de rulare pentru regimul de cursă. O provocare majora este managemenul termic al bateriei care intră în modul de protecție atunci când este suprasolicitată, așa cum se întâmplă într-o etapă de raliu.

Pentru moment singurele modificări făcute au fost exclusiv pe partea de siguranță, obligatorii pentru o participare la un raliu. Ceea ce înseamnă că MINI Electric Racing are încă suspensia și frânele de stradă, inclusiv pneurile. Acestea s-au comportat exemplar în condiții de cursă, fiind furnizate de unul din partenerii proiectului, Michelin. Modelul ales de Michelin este Pilot Sport 4.

Pe circuit cu un MINI electric modificat în România

Am condus acest MINI electric modificat – Vitesco Technologies MINI Electric Racing – pe circuitul de karting AmcKart din Tunari. Nu cred că circuitul de karting a fost ales întâmplător. MINI Electric iți oferă aceleași senzații ca un kart. Odată anvelopele încălzite, mașina stă foarte bine în curbe și este foarte predictibilă în momentul în care o duci la limita aderenței. Am parcurs peste 10 km la volanul acestui exemplar unic în cele 8 ture de circuit (circuitul AmcKart are o lungime 1.240 m).

MINI Cooper S E Electric

Partea cea mai spectaculoasă este puterea motorului. Aceasta este disponibilă de la 0 km/h și liniaritatea cuplului te ajută să obții timpi buni chiar dacă nu ești pilot. De altfel, caracteristica și puterea motorului electric au permis obținerea unui rezultat foarte bun la raliul de la Brașov, chiar și în condițiile în care frânele, suspensia și anvelopele au fost cele de fabrică.

Lipsa capitonajului amplifică zgomotele de rulare și contribuie pozitiv la senzația de sportivitate. Acesta a fost eliminat împreună cu bancheta pentru a face loc rollcage-ului și a scaunelor speciale de raliu.

MINI Electric Racing

V-ar putea interesa și:

Experiența în electrificare și ADN-ul sportiv al mărcii BMW s-au îmbinat perfect în acest MINI Cooper S E Electric. Vitesco Technologies MINI Electric Racing își continuă aventura și peste iarnă, când speră să primească frâne și suspensie de curse și un management termic al bateriei adaptat la regimul de raliu.

Pe lângă modificările de făcut la dinamica mașinii, mai este de implementat o soluție mai puțin obișnuită, dar necesară la un raliu. Un aparat de făcut zgomot. Da, ați citit bine. Pentru că mașina nu face zgomot, poate fi pusă în pericol viața spectatorilor de pe traseu, care sunt obișnuiți să audă zgomotele de eșapament de la distanțe foarte mari. MINI Electric Racing va încerca să-și facă vocea auzită printr-un sistem de sonorizare adaptat în exteriorul mașinii.

Vitesco Technologies MINI Electric Racing

Este de apreciat faptul că proiectul se face în România, cu mecanici și ingineri români, și cu parteneri care, pe lângă budget, pun și suflet și multe ore de voluntariat.

Noi vom urmări cu bucurie aventurile lui MINI și vom fi alături de proiect pentru că merită sprijinul nostru, al industriei auto și mai ales al publicului iubitor de motorsport.

Vitesco Technologies MINI Electric Racing

Modelul de bază: MINI Cooper S E
Motor electric sincron
Putere maximă: 135 kW- 184 CP
Cuplu maxim: 270 Nm de la 0 rpm
Putere maximă la recuperare: 50 kW
Baterie:  Capacitate netă 32.6 kWh, 12 module în T integrate în podea, producător celue CATL
Modificări (în acest moment): eliminare scaune, capitonaje, roll-cage produs de service omologat FRAS, scaune şi centuri pentru competiţie, sistem de stingere incendii, pneuri Michelin Pilot Sport 4

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare