Opel Mokka electric va putea fi comandat anul acesta

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Opel Mokka electric

Opel Mokka electric (Mokka-e) va putea fi comandat în a doua parte a anului și va fi disponibil la dealerii din Germania la începutul anului 2021. Noul Opel Mokka, aflat la a doua generație, va avea și motoare diesel și pe benzină.

Noul Mokka este construit pe o nouă versiunie de platformă multi-energy CMP (Common Modular Platform). Acest sistem modular oferă o flexibilitate maximă în dezvoltarea vehiculului și permite utilizarea atât a propulsoarelor termice, cât și a celui electric.

Echipa de ingineri din Rüsselsheim a lucrat la reducerea greutății, economisind până la 120 kg față de generația anterioară și la îmbunătățirea rigidității structurii, obținând o rigiditate torsională de până la 30% în cazul versiunii electrice.

„Este primul Opel care este electric chiar de la lansare; o dovadă reală a faptului că Opel devine electric”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.

Opel Mokka electric

Pentru prima dată în istoria Opel, noul Mokka va fi disponibil de la lansare, cu o variantă complet electrică.

Motorul electric al Mokka-e furnizează 136 CP și un cuplu maxim de 260 de Newton metri. Viteza maximă limitată electronic este de 150 km/h pentru păstrarea energiei stocate în bateria de 50 kWh și a autonomiei.

V-ar putea interesa și:

Timp de încărcare Opel Mokka -e

La o stație de încărcare rapidă cu curent continuu de 100 kW, 80% din energia bateriei poate fi încărcată în doar 30 de minute.

Opel Mokka-e are în modul Normal o autonomie pur electrică de până la 322 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP.

V-ar putea interesa și:

Dimensiuni Opel Mokka

În ciuda unui ampatament puțin mai lung (+2 mm), noul Mokka este cu 12,5 cm mai scurt decât generația anterioară, oferind în același timp celor cinci pasageri un spațiu de încărcare similar, de până la 350 de litri în portbagajul său.

Lungimea totală de numai 4,15 metri îl face extrem de ușor de manevrat și de parcat în zonele urbane și suburbane. Mokka-e iese în evidență ca fiind primul model care prezintă viitorul design al mărcii (Opel Vizor) și următoare generație de cockpit, complet digitalizat, cu două ecrane cu dimensiuni de până la 10 și, respectiv 12 inch (Opel Pure Panel).

Panoul de instrumente poziționat orizontal integrează două ecrane; cel din fața șoferului are o dimensiune de până la 12 inch. Pentru a permite șoferului utilizarea intuitivă și focalizarea, inginerii Opel au păstrat totuși câteva butoane de control pentru funcții esențiale, evitând explorarea periculoasă în sub-meniuri.

Tehnologii

Tehnologiile includ ACC (Advanced Cruise Control), a cărui funcție stop & go permite șoferului să treacă mai ușor prin traficul aglomerat: modelul său electric Mokka-e își poate regla automat comportamentul în funcție de mișcările vehiculului din față, fără a fi necesară acționarea acceleraței sau a frânei.

Sistemul Active Lane Positioning menține automat noul Mokka în centrul benzii. Toate variantele Mokka vin standard cu faruri cu LED în față și în spate, o frână de parcare electrică, precum și recunoașterea semnelor de circulație. O cameră panoramică de 180 de grade este, de asemenea, disponibilă.

Dacă airbag-urile sau centurile de siguranță se declanșează într-un accident, eCall contactează automat serviciul local de urgențe pentru siguranța publică (PSAP).

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare