Opel a prezentat noul cvadriciclu electric Opel Rocks-e

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Opel Rocks-e

Producătorul german de automobile Opel a proiectat un vehicul pentru locuitorii din mediul urban, ci și pentru tinerii care au peste 15-16 ani. Opel Rocks-e este programat să fie lansat în Europa în această toamnă.

Opel Rocks-e poate fi condus legal în România de tinerii care au împlinit 16 ani și au obținut permisul de conducere pentru categoria B1.

Noul Opel Astra primește versiuni electrificate

În Germania, vânzările Opel Rocks-e vor începe în toamna anului curent, urmând ca din 2022, Opel să introducă noul cvadricilu și pe alte piețe europene.

Motorizare Opel Rocks-e

Modelul electric Opel are la bază platforma folosită de Citroën pentru Ami, având un motor electric de 8 cai putere și o viteză maximă de 45 km/h.

Permis 16 ani: Cum poți lua permisul auto în România

Bateria de 5.5 kWh asigură o autonomie maximă de 75 de kilometri. Reîncărcarea bateriei la o priză casnică are loc în 3 ore și jumătate.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

Opel Rocks-e are 2.41 metri lungime și și 1,39 metri lățime. Modelul dispune de două locuri. În ciuda dimensiunilor mici, Opel spune că Rocks-e poate găzdui adulți cu o înălțime de peste 1.9 metri.

V-ar putea interesa și:

Citroen Ami este un model 100% electric de oraș, care poate fi condus fără permis, de la vârsta de 16 ani, în țările din Europa. Autoturismul electric are un preț de achiziție de 6.900 euro cu TVA în Franța, unde bonsul de la stat pentru acest model este de 900 euro TVA inclus.

Ca descendent direct al Conceptului Ami One prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2019 și ca urmare a interesului crescut pe care l-a generat, Ami a devenit, în mai puțin de un an, o realitate.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare