Noua strategie Mercedes-Benz pentru electrificare

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz pregătește o nouă strategie pentru anul 2021, arhitectura complet electrică. Primul model construit pe noua platformă electrică (EVA) va fi EQS, limuzina Clasa S. Vor urma și alte modele electrice și anume, EQA, EQB, EQC, EQV, EQE și două SUV-uri bazate pe EQE și EQS, scrie Wall-Street.ro.

Nemții vor să îl facă electric și pe emblematicul Clasa G, dar și alte modele AMG și Maybach. Unele modele existente în prezent nu vor mai fi fabricate, precum Clasa A și Clasa B.  EQS este sedanul complet electric din noua gamă Clasa S și ajunge pe piață anul viitor.

Mercedes-Benz GLA va fi disponibil plug-in hybrid și electric

EQS promite o autonomie de până la 700 km (conform WLTP). În prezent, modelul este supus ultimelor teste. În clasa compactă, producția EQA, fratele complet electric al GLA, va începe spre final de an, urmată de EQB în 2021.

V-ar putea interesa și:

Noua generație de vehicule electrice se bazează pe o arhitectură personalizată, care este scalabilă în toate aspectele și poate fi utilizată în toate modelele. Ampatamentul, precum și toate celelalte componente ale sistemului, în special bateriile, sunt variabile datorită designului modular. Această arhitectură a vehiculului face posibilă construirea de mașini electrice Mercedes-Benz de la sedanuri la SUV-uri mari.

Mercedes-Benz România va prezenta spre finalul anului 2020 noul SUV GLA, care va avea și o versiune 100% electrică, denumită EQA.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare