Mercedes-Benz eVito Furgon primește o baterie de 60 kWh

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
mercedes eVito Furgon

Mercedes-Benz eVito Furgon a primit o actualizare a grupului motopropulsor electric și o nouă baterie cu o capacitate utilizabilă de 60 kWh de la începutul lunii decembrie.

Specificații Mercedes-Benz eVito Furgon

•    Autonomie între 242-314 kilometri (WLTP) și funcție standard de încărcare rapidă.
•    Capacitate a bateriei cu 70% mai mare comparativ cu varianta anterioară.
•    Disponibil în două variante de lungime și cu un volum de încărcare de până la 6,6 m³.
•    Experiență de conducere sigură și confortabilă datorită recuperării automate DAUTO.

Sub partea din față, există încă propulsorul electric care acționează roțile din față cu o putere maximă de 85 kW.

Noul eVito Furgon are un încărcător on-board (CA) răcit cu apă, cu o capacitate de încărcare de max. 11 kW. Asta înseamnă că este pregătită pentru încărcare cu curent alternativ (CA), de exemplu în locații comerciale, în depozite sau la stațiile publice de încărcare.

Noul model este încărcat prin priza de încărcare CCS amplasată în partea din stânga a barei față. Acest lucru face posibilă și încărcarea rapidă prin intermediul curentului continuu (CC).

Mercedes-Benz Clasa C plug-in hybrid: specificații și prețuri

Datorită unei puteri standard de încărcare de maximum 50 kW sau opțional de maximum 80 kW, eVito poate fi încărcat de la 10 la 80% la o stație de încărcare rapidă CC în aproximativ 50 (sau, opțional, 35) de minute.

Bateria cu o capacitate utilizabilă de 60 kWh permite o autonomie de 242-314 kilometri (WLTP).

Noul eVito Furgon oferă acum și diferite niveluri de recuperare pentru a-și încărca bateria în timpul deplasării, prin intermediul unei strategii inteligente de operare.

Șoferul poate schimba modul de recuperare prin intermediul padelelor de schimbare poziționate accesibil, în spatele volanului. Un stil de condus deosebit de eficient și confortabil este oferit de treapta de recuperare DAUTO.

Conform mesajului „conducând cu gândul la viitor economisind energie”, informațiile de la asistenții de siguranță sunt interconectate, iar puterea recuperării este adaptată situației și în timp real.

Trei programe de acționare ajută clientul să aleagă între confort maxim și autonomie maximă, doar prin apăsarea unui buton în timpul condusului.

Capacitate transport marfă

Prin plasarea bateriei în sub podeaua autovehiculului, interiorul este complet disponibil și oferă un volum de încărcare de până la 6,6 m³ – o condiție prealabilă importantă pentru numeroase industrii, în special în transportul de marfă.

mercedes-benz eVito Furgon

Autoutilitara fără emisii locale poate fi comandată în două lungimi diferite: cu o lungime totală de 5.140 de milimetri sau ca versiune extra-lungă, care ajunge la 5.370 de milimetri.

Noul eVito Furgon, similar cu eVito Tourer, include deja multe caracteristici atractive ca autovehicul în dotarea standard, cum ar fi jante de 17 inci, scaune încălzite pentru șofer, volan multifuncțional cu computer de bord sau încărcare CC cu până la 50 kW.

eVito Furgon

Numeroase sisteme de siguranță și asistență, cum ar fi Active Brake Assist, Attention Assist și Headlight Assist sunt, de asemenea, incluse în dotarea standard.

Date tehnice Mercedes-Benz eVito Furgon

Emisiile de CO2 0 g/km
Consum electric (combinat)(WLTP)[1][2] 27,2-21,3 kWh/100 km
Autonomie electrică (combinat) (WLTP)1,2 242-314 km
Timp minim de încărcare la o stație mobilă sau la o stație publică de încărcare (încărcare CA, max. 11 kW) < 6,5 ore (0-100 %)
Timp minim de încărcare la o stație de încărcare rapidă

Încărcare CC, max. 50 kW, standard3

Încărcare CC, max. 80 kW, opțional3

 

aproximativ 50 min (10-80 %)4

aproximativ 35 min (10-80 %)4

Sistem de tracțiune Tracțiune față
Putere (vârf) 85 kW (116 CP)
Putere (constantă) 70 kW (95 CP)
Cuplu maxim Până la 360 Nm
Baterie de înaltă tensiune Litiu-ion
Capacitatea bateriei (utilizabilă) 60 kWh
Capacitatea bateriei (instalată) 66 kWh
Dimensiuni 5140 mm, 5370 mm
Capacitatea de încărcare Lung: 6,0 m³, Extra-lung: 6,6 m³
Sarcină utilă maximă Lung: 888 kg, Extra-lung: 853 kg
Limitarea vitezei 80 km/h (standard), 100 și 120 km/h (opțional)
MMTA 3.200 de kilograme

[1] Consumul de energie electrică a fost determinat pe baza Directivei 2017/1151/UE.

[2] Informații suplimentare privind consumul oficial de combustibil și emisiile oficiale specifice de CO2 pentru autoturismele noi pot fi găsite în publicația „Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” [„Orientări privind consumul de combustibil, emisiile de CO2 și consumul de energie electrică al autoturismelor noi”], disponibilă gratuit din toate showroom-urile și de la Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare