De ce mașinile electrice nu au cutie de viteze

Autor: EVmarket Romania
autonomie cupra born 58 kwh

Mașinile electrice au particularități destul de interesante și vin cu schimbări importante în industrie în comparație cu mașinile cu motoare cu ardere internă. Nu doar din cauza tipului de motor sau a sursei de energie pe care o folosesc. Există și alte modificări precum absența unei cutii de viteze cu trepte multiple. În schimb, folosesc un alt tip de transmisie numită „transmisie cu o singură viteză” sau „sistem cu transmisie directă” sau „cutie de viteze cu raport fix”.

Vehiculele electrice nu au nevoie de o cutie de viteze convențională din motive ce țin de modul lor de funcționare, fundamental diferit de cel al mașinilor cu motoare cu ardere internă.

Absența unei transmisii tradiționale în vehiculele electrice are ca rezultat o experiență de condus lină și silențioasă. Motoarele electrice furnizează putere fără probleme, eliminând nevoia de schimbare a vitezelor care pot provoca senzații de smucituri sau șocuri în timpul accelerării sau decelerației.

Transmisia la mașina electrică în comparație cu vehiculele convenționale

Unul dintre motivele pentru care mașinile electrice nu au nevoie de o cutie de viteze cu trepte multiple este faptul că motoarele electrice furnizează putere instantaneu, ceea ce înseamnă că procesul de creștere a cuplului prin turație precum la motoarele cu ardere internă nu este necesar.

Majoritatea motoarelor electrice pot funcționa cu ușurință peste 10.000 rpm. Deoarece motoarele electrice sunt capabile să producă un cuplu constant pe o gamă extinsă de rpm, comparativ cu linia roșie de 6.000 rpm a multor motoare cu ardere internă, o transmisie cu mai multe viteze ar crea doar ineficiențe.

O cutie de viteze cu trepte multiple poate fi montată pe o mașină electrică, dar ar fi inutilă. În plus, adăugarea treptelor ar duce la o pierdere de performanță, costuri suplimentare și complexitate în procesul de construcție.

O mașină electrică din punct de vedere tehnic are o transmisie, care nu este cu adevărat o cutie de viteze. Este o singură viteză care conectează puterea transmisă de motor direct la roți. Această simplitate reduce complexitatea mecanică, ceea ce duce la mai puține piese în mișcare și costuri de întreținere mai mici.

Unul dintre dezavantajele unui sistem de viteze cu o singură viteză pentru vehiculele electrice este reducerea autonomiei atunci când vine vorba de viteză de autostradă.

Mașini electrice care au cutie de viteze cu 2 trepte

Deși majoritatea mașinilor electrice nu au o cutie de viteze cu trepte multiple, există câteva excepții. Unele mașini electrice au o cutie de viteze cu două trepte pentru a îmbunătăți accelerația la viteze mari (Porsche, Tesla).

Evident, motorul electric la turații mari este ca la o mașină pe benzină care duce acul turometului în zona roșie în mod constant. Aici producătorii încep să devină creativi în furnizarea de soluții.

Porsche a preluat tot ce este mai bun din ambele lumi când a creat modelul Taycan, montând o cutie de viteze cu două trepte. Astfel, Taycan are o accelerație rapidă și o viteză maximă impresionantă (260 km/h).

Transmisia cu două trepte pentru mașini electrice este dezvoltată de compania germană ZF. Când mașina electrică atinge 70 de km/h, comută treptele de viteză. Astfel, mașina consumă mai puțină energie și extinde autonomia cu până la 5% în comparație cu o mașină electrică cu o singură viteză.

La Taycan 4S motorul față este cuplat la o transmisie automată cu 1 treaptă, în timp ce motorul spate transmite puterea la puntea spate prin intermediul unei cutii automate cu 2 trepte, care permite mașinii să accelereze mai prompt la viteze mici şi să fie mai eficientă la viteze mari.

Cutia cu două trepte are trei arbori, câte unul pentru fiecare treaptă și un arbore planetar. Prima treaptă este foarte scurtă fiind utilizată în special în modurile Sport și Sport Plus pentru a oferi accelerații foarte rapide. Doar la viteze mari se comută în treapta a doua.

V-ar putea interesa și:

Frânare regenerativă

Transmisiile mașinilor electrice sunt strâns legate de sistemul de frânare regenerativă. Când șoferul eliberează pedala de accelerație într-o mașină electrică, motorul trece în modul generator, transformând energia cinetică înapoi în electricitate și stocând-o în baterie.

Acest proces încetinește vehiculul fără a fi nevoie să apăsați frânele tradiționale. Sistemul de frânare regenerativă îmbunătățește eficiența energetică și extinde autonomia de rulare a mașinilor electrice.

Pe măsură ce tehnologia vehiculelor electrice continuă să avanseze, vor fi făcute noi inovații pentru a optimiza performanța transmisiei și a îmbunătăți experiența generală de conducere.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn