Una din cinci mașini electrice vândute în Europa provine din China

Autor: Cristian Gubandru
MG ZS EV, masini China,

Una din cinci mașini electrice (BEV) înmatriculate în Europa provine din China, potrivit datelor JATO Dynamics de pe 28 de piețe europene. Acest lucru se datorează în mare parte prețurilor competitive ale vehiculelor electrice chinezești, precum și gamei tot mai mari de modele disponibile.

În anul 2023, din aproximativ 300.000 de vehicule electrice vândute în Uniunea Europeană, 19,5% au fost fabricate în China. Se preconizează că această cotă să crească în anii următori, pe măsură ce producătorii chinezi își vor consolida prezența pe piața europeană.

Mașinile fabricate în China stimulează piața de mașini noi europeană

Mașinile fabricate în China, vândute în Europa, se împart în două categorii:

  • 16% mașini ale brandurilor chineze,
  • 84% mașini ale brandurilor europene si americane.

Aproximativ 84% din volumele de mașini fabricate în China au fost înregistrate de mărci europene și americane (Tesla – 20%, Volvo, Dacia – 20% și MG – 40%).

Acest lucru înseamnă că mărcile chineze au reprezentat doar 16% din înmatriculările europene de mașini produse în China, întărind faptul că acești producători continuă să se confrunte cu provocări legate de percepția și conștientizarea brandurilor chinezești pe piața europeană.

Test Drive Volvo EX30: autonomie reală 480 km – VIDEO

Brandul MG a înregistrat pe piața europeană mai multe mașini noi decât Cupra, Mazda sau Jeep în cursul lunii februarie.

În Europa, înmatriculările de mașini fabricate în China au înregistrat cele mai mari creșteri în februarie (+45%). Prin comparație, înmatriculările de mașini fabricate în Germania și Spania, a doua și a treia țară ca origine, au înregistrat creșteri de 6% fiecare în luna februarie.

Mașinile fabricate în China au depășit vânzările de mașini fabricate în Italia, Coreea, Maroc și România, reducând în același timp diferența dintre mașinile fabricate în Turcia și Marea Britanie.

Această creștere este și mai puternică când ne uităm la înmatriculările de mașini electrice. Mașinile fabricate în China reprezintă una din cinci mașini electrice în ianuarie-februarie. În schimb, înmatriculările de mașini electrice fabricate în Germania au crescut cu doar 8% în primele două luni ale acestui an.

Piața auto europeană în februarie 2024

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 10% în februarie, apropiindu-se de 1 milion de unități. Cota de piață a vehiculelor electrice a rămas aceeași, de 13%. Tesla a continuat să domine piața vehiculelor electrice, cu Model Y și Model 3.

Vehiculele electrice cu baterie (BEV) nu au mai stimulat creșterea pieței auto europene așa cum au făcut-o în trecut. În schimb, mașinile pe benzină au avut o cerere aproape la fel de mare ca înainte de pandemie. Aceste mașini au reprezentat peste 60% din totalul înmatriculărilor în februarie 2024.

V-ar putea interesa și:

Pe de altă parte, înmatriculările de autoturisme diesel noi sunt tot mai mici întrucât majoritatea producătorilor au eliminat aceste motorizări din gamă. De aceea, cota de piață pentru acestea a scăzut la 15% în februarie în Europa.

Creșterea popularității mașinilor electrice chinezești are un impact semnificativ asupra industriei auto europene. Producătorii europeni sunt nevoiți să se adapteze la noile realități ale pieței, oferind modele electrice mai competitive din punct de vedere al prețului și al autonomiei.

Sursa: Jato.com

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare