Lucid Air, vehiculul electric care se încarcă cel mai rapid

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Lucid Air Sapphire

Compania americană Lucid Motors Inc. susține că sedanul electric Lucid Air are o rată de încărcare de până la 32 de km pe minut, fiind vehiculul electric care se încarcă cel mai rapid.

Modelul electric Lucid Air poate primi o autonomie de 480 de km în doar 20 de minute. Această viteză de încărcare a fost obținută cu un sistem electric de 900 de volți și o viteză de încărcare de peste 300 kW.

Lucid Air: specificații, prețuri, autonomie

Concurentul său, Porsche Taycan are o viteză de încărcare de până la 270 kW și folosește un sistem electric de 800 de volți.

Lucid Air are o unitate unică de încărcare la bord – Wunderbox – care combină eficient mai multe funcționalități într-un singur pachet și face ca sedanul electric să fie compatibil cu stațiile de încărcare publice, inclusiv cu o rețea de încărcătoare rapide de 350 kW.

V-ar putea interesa și:

Lucid Air sistemul CCS (Combined Charging System) – deci este compatibil cu orice stație de încărcare rapidă cu curent continuu. Ori de câte ori este nevoie, crește automat tensiunea pentru încărcare la cea mai rapidă viteză posibilă în orice locație.

Proprietarii Lucid Air din SUA vor primi trei ani de încărcare gratuită în rețeaua de stații de încărcare ultrarapide Electrify America, care are în prezent 2.000 de încărcătoare individuale – de la 150kW până la 350kW.

Aplicația și sistemul de navigație pot localiza locațiile Electrify America în toată țara și pot vedea disponibilitatea încărcătorului în timp real.

V-ar putea interesa și:

Fiecare sedan Lucid vine cu un cablu de încărcare mobil pentru încărcarea la domiciliu, iar utilizatorii pot, de asemenea, să cumpere și să instaleze un Lucid Connected Home Charging Station, una dintre primele stații de încărcare AC cu încărcare bidirecțională. Utilizatorii pot folosi de asemenea modelul electric ca rezervă de energie temporară pentru a-și alimenta casele, inclusiv proprietățile de vacanță.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare