Huawei începe vânzarea de mașini electrice

Autor: Dan Vache
huawei seres sf5

Huawei va comercializa, începând cu 21 aprilie, alături de compania auto chineză Seres, automobilul electric Seres SF5 Coupe. Modelul electric va fi disponibil în magazinele Huawei din China.

Huawei Seres SF5 Coupe este o mașină electrică fabricată de producătorul auto chinez Seres și propulsată de tehnologia Huawei. SF5 este echipat cu „Huawei DriveONE Three-in-One Electric Drive”. Modelul are 543 CP și un cuplu de 820 Nm.

Autonomie Huawei Seres SF5 Coupe

Vehiculul are o autonomie de aproximativ 180 km în modul pur electric și de peste 1.000 km în versiunea cu autonomie extinsă. Acesta din urmă este activat de „Hump Intelligent Range Extender System” dezvoltat în comun de Huawei și Seres. Sistemul are un motor de 1,5 litri cu patru cilindri pe benzină.

Vehiculul electric accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,68 secunde.

Soluțiile Huawei HiCar permit utilizatorilor să comute între aplicațiile de telefonie mobilă și panoul central de control al vehiculului, oferind acces la navigație, muzică. Sistemul audio surround tridimensional al vehiculului este format din 11 boxe.

Huawei HiCar poate conecta mașina la alte dispozitive inteligente, astfel încât utilizatorii din mașină să poată activa acasă, aparatul de aer condiționat, televizorul și alte dispozitive.

Noul Seres SF5 are un mod de reîncărcare de urgență, de la vehicul la vehicul (vehicle –to-vehicle, V2V), care poate furniza energie altor vehicule. De asemenea, mașina este prevăzută cu modul de alimentare cu energie vehicul la încărcare (vehicle-to-load, V2L) pentru aparate radio și alte echipamente.

Huawei Seres SF5 preț

Disponibil în China la 35.260 de dolari (4WD) și 33.300 de dolari (2WD), noul Seres SF5 vine în patru culori – Deep Ocean Blue, Charcoal Black, Pearl Pearl și Titanium Silver Grey – împreună cu Midnight Black, Garnet Red și Ivory White pentru ornamentele interioare.

V-ar putea interesa și:

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc.

Fondată în 2016, Seres are peste 1.000 de brevete și aplicații tehnologice. Construită pe industria 4.0, fabrica SERES din Chongqing, China, este echipată cu monitorizare online a procesului de producție complet și deține peste 1.000 de roboți inteligenți, cu automatizare 100% în procedurile cheie de producție.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn