Zeekr 001, disponibil în Europa: autonomie și prețuri

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Zeekr 001

Brandul chinezesc premium Zeekr, deținut de Geely care are în portofoliu și Volvo, a deschis comenzile în Germania pentru crossoverul electric Zeekr 001. Primele mașini electrice vor fi livrate în 2024.

Zeekr 001 este un automobil electric care vrea să concureze cu modele Tesla.

Specificații și preț Zeekr 001

În versiunea de top, crossoverul electric are două motoare electrice, care împreună vor oferi 544 CP și 686 Nm.  Timpul de accelerație de la 0 la 100 de km/h este de 3,8 secunde.

Prețul modelului Zeekr 001 cu un singur motor pornește de la 60.000 euro cu TVA pe piața din Germania. Toate modelele vin cu programul de service ZEEKR Care și până la 5+5 ani / 200.000 km garanție.

În Europa, brandul este disponibil și în Suedia și Țările de Jos.

Bateria cu o capacitate de 100 kWh oferă o autonomie de 620 de km WLTP. Automobilul electric chinezesc se încarcă rapid, de la 10% la 80% în 30 de minute la o stație de 200 kW DC. La o priză AC, mașina electrică poate încărca la 22KW, astfel că bateria se încarcă de la 0 la 100% în 5 ore și jumătate.

În lungime, Zeekr 001 măsoară 4.950 mm și are un ampatament de 2.999 mm. Garda la sol poate varia între 150 şi 220 mm, în funcţie de regimul selectat pentru suspensia pneumatică.

Zeekr 001

Oferită standard pe modelul Privilege, suspensia pneumatică a lui ZEEKR 001 cu amortizoare adaptive face ca mașina electrică să fie plăcută indiferent de condițiile de drum.

V-ar putea interesa și:

La interior, noul model electric are un tablou de bord digital de 8.8 inch și un display central de 15.4 inch. Habitaclul este lipsit de butoane fizice, chiar și volanul este dotat cu senzori.

Zeekr este al patrulea brand dedicat EV-urilor deținut de Geely, pe lângă Maple, Lifan și Geometry.  Primele două litere ale numelui vin de la ”Zero Emission”, a doua literă înglobează mesajul Electric-Evolution-Era, iar terminația ”KR” vine de la elementul gazos ”kripton”.

Denumită Zeekr (Ji Ke pe piața chineză), compania plănuiește să lanseze câte un model nou în fiecare an pentru următorii cinci ani. Zeekr 001 este asamblat în orașul Ningbo, la aproximativ 200 de kilometri de Shanghai.

Modele Zeekr vor avea la bază arhitectura modulară SEA (Sustainable Experience Architecture), care poate fi utilizată pentru toate segmentele de la A la E, pentru automobile cu tracțiune față, spate și integrală. Platforma va fi folosită și pentru viitoare modele Volvo, Polestar sau Lynk&Co.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare