Franța va oferi subvenții doar mașinilor electrice fabricate în Europa

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
dacia spring, Franta

Franța va fi prima țară care va implementa noi condiții pentru subvențiile oferite mașinilor electrice. Guvernul va recompensa doar cumpărătorii de mașini electrice fabricate în Europa. Parisul face apel la țările europene să-i urmeze exemplul. 

„Vom fi prima țară europeană care va reforma criteriile de alocare a bonusului auto. Este o mică revoluție pe care vrem să o aducem la nivel european”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron.

40% din mașinile electrice din Franța sunt fabricate în China

Aproximativ 40% din stimulentele plătite în Franța în primul trimestru al anului 2023 au fost pentru vehiculele electrice fabricate în China.

Dacia Spring, model fabricat în China, este al doilea cel mai vândut automobil electric în Franța, după Tesla Model Y, fabricat în Germania.

Scopul este de a acorda subvenții pentru a consolida producția de baterii și mașini electrice în Europa. În prezent, producătorii de vehicule electrice din SUA și China beneficiază și de stimulente franceze.

Turcia suprataxează cu 40% mașinile electrice chinezești

„Asta nu înseamnă că suntem protecționiști, nu vom închide piața, dar nu vrem să folosim banii contribuabililor francezi pentru a accelera industrializarea non-europeană”, a spus președintele francez.

Statul francez subvenționează achiziția unei mașini complet electrice cu 5000 de euro. Totuși, stimulentul se plătește doar pentru vehiculele care costă mai puțin de 47.000 de euro.

V-ar putea interesa și:

Până acum, în Franța era irelevant din ce țară și de la ce producător provine mașina electrică subvenționată.

Macron îndeamnă UE să implementeze măsuri similare pentru a favoriza producția europeană de baterii. „Nu vreau ca Europa să susțină bateriile care nu sunt fabricate în Europa conform legislației sale privind bateriile, pentru că nici americanii, nici chinezii nu ajută bateriile fabricate în Europa”, a spus el.

Via: Electrive.com

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare