DeLorean DMC-12 are un kit de conversie electric creat de Electrogenic

Autor: EVmarket Romania
DeLorean DMC-12 EV Electrogenic

Electrogenic, o companie care dezvoltă kit-uri de conversie electrică pentru modele vechi, a dezvăluit un kit de conversie electric pentru iconicul DeLorean DMC-12, fabricat în urmă cu 40 de ani.

Firma din Oxford, Marea Britanie, a dezvoltat un kit de conversie EV ușor de instalat „plug and play” pentru celebrul model din franciza Înapoi în viitor / Back to the Future.

Pachetul „drop-in” este disponibil prin intermediul rețelei globale a Electrogenic, care include numeroși parteneri în Statele Unite, Franța, Țările de Jos și Marea Britanie.

DeLorean DMC-12 devine electric

Kit-ul de conversie DeLorean EV este în întregime reversibil întrucât caroseria nu a fost modificată.

DeLorean DMC-12 a primit un motor electric de 217 CP/ 310 Nm, care transmite puterea la roțile din spate. Acesta este alimentat de un pachet de baterii de 43 kWh, care îi oferă o autonomie de 240 de km.

Datorită puterii sporite și cuplului instant, DMC-12 electrificat, care cântărește cu doar 40 kg mai mult decât versiunea originală ICE, reduce la jumătate timpul de accelerație de la 0 la 100 de km/h.

Dacă mașina originală cu motor V6 de 130 CP accelera în aproape 10 secunde, versiunea electrică accelerează în mai puțin de 5 secunde.

DeLorean DMC-12 EV a primit un sistem de frânare regenerativă, o serie de profiluri de condus „Eco”, „Sport” și funcția Launch Control.

Adaptarea mașinilor vechi la mobilitatea electrică, o soluție?

Modelul electric dispune de încărcare rapidă CCS într-o oră și dispune de V2L.

DMC-12 electric este echipat cu o serie de funcții, inclusiv Apple Car Play, aer condiționat îmbunătățit și un tablou de bord personalizat – afișând modurile de conducere, autonomia și starea de încărcare.

„De la înființarea Electrogenic în 2018, am observat un mare interes din întreaga lume în perspectiva unei conversii DeLorean EV. Cu designul său științifico-fantastic – încă uimitor de peste 40 de ani – și motorul dezamăgitor, este într-adevăr candidatul perfect pentru conversia la propulsie electrică. Acum suntem încântați să dezvăluim lumii pachetul nostru de conversie „plug and play”. Dezvoltat în întregime intern, folosind tehnologia noastră proprie, îi oferă lui DMC-12 performanța sportivă pe care o merită forma futuristă,” a declarat Steve Drummond, CEO Electrogenic.

Povestea DeLorean DMC-12

Automobilul DMC-12 a fost conceput de fostul director general al General Motors, John DeLorean, la sfârșitul anilor 1970. Un vizionar atras de cele mai noi tehnologii, DeLorean a fost hotărât să construiască un alt tip de mașină sport: o mașină revoluționară, care să fie sigură, performantă și cu un design futurist.

Astfel, în 1976, DeLorean a fondat DeLorean Motor Company (DMC) în Irlanda de Nord. Singurul model produs de DMC a fost DMC-12, un coupe sport cu două uși tip „gullwing” (fluture), caroserie din oțel inoxidabil și un motor V6 de la Peugeot-Renault-Volvo (PRV) cu 130 CP.

Magna dezvăluie un kit de conversie a pick-up-urilor în mașini electrice

DeLorean a vrut ca mașinile sale să rămână pe șosele pentru totdeauna și aproape a reușit. Trei sferturi din exemplarele DMC-12 sunt încă pe șosele astăzi, un record remarcabil pentru o mașină veche de peste 40 de ani.

DMC-12 a fost proiectat, construit și certificat pentru vânzare în SUA în doar 28 de luni. Peste 9.000 de mașini au fost produse înainte ca afacerea DeLorean să se închidă la sfârșitul anului 1982.

Conversii mașini electrice

Conversiile la comandă ale Electrogenic sunt finalizate la sediul și atelierul din Oxford.

Pachetul DeLorean este cel mai recent kit de conversie EV „plug and play” al Electrogenic, care include deja opțiuni pentru Land Rover Defender, Jaguar E-type, Mini clasic, Porsche 911 și Rolls-Royce Phantom II 1929, electrificat pentru starul de la Hollywood Jason Momoa.

Foto: Electrogenic / Alex Penfold