Cum arată cea mai ieftină mașină electrică din China

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
china wuling hongguan mini ev gameboy

Cea mai ieftină mașînă electrică din China este bineînțeles și cel mai vândut autoturism electric. Se numește Wuling Mini și a înregistrat anul trecut peste 395.000 de livrări, aproape de trei ori mai mult decât în anul 2020, potrivit China Passenger Car Association.

Cele mai vândute trei modele din China au fost anul trecut Wuling Mini, urmat de BYD Qin și de Tesla Model Y pe locul 3.

Pentru a sărbători succesul, chinezii lansează anul acesta o ediție specială pentru Wuling Mini, denumită Mini GameBoy. Modelul vine în patru versiuni diferite: Hurricane Phantom, Jungle Traveler, Star Rover și Party Sweetheart.

Fiecare dintre ele are un design exterior aparte, un set de roți diferit și un ornament unic. În comparație cu Mini EV de serie, modelele ediții speciale beneficiază și de noi faruri cu lumini de zi cu LED și o bandă LED suplimentară care conectează cele două grupuri de lumini.

V-ar putea interesa și:

Dimensiunile ediției Mini EV GameBoy s-au schimbat ușor în comparație cu modelul standard. Lungimea a fost mărită cu 80 mm până la 2.997 mm, în timp ce înălțimea a scăzut cu 17 mm până la 1.604 mm.

Cu toate acestea, probabil cea mai importantă actualizare este noul motor electric de 41 de cai putere (30 kilowați), mult mai puternic decât cel de pe versiunile de bază care are doar 27 CP (20 kW).

Cât costă cea mai ieftină mașină electrică din China

Mașina electrică în ediție specială va primi o baterie cu o capacitate de 26,5 kWh, care va oferi o autonomie de până la 280 de kilometri, conform standardului CLTC. Mașina electrică de serie este disponibilă în prezent cu patru opțiuni de baterie care permit o autonomie între 120 km și 170 km fără reîncărcare.

V-ar putea interesa și:

Varianta de serie Wuling Mini EV are o viteză maximă de 100 de kilometri pe oră. Acesta este și cel mai ieftin vehicul electric nou din China, cu un preț de pornire de aproximativ 4.200 de dolari. O echipare de vârf crește prețul la aproximativ 5.700 de dolari.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare