Citroen Berlingo electric / e-Berlingo: preț și specificații

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Citroen Berlingo, MPV cu 7 locuri, primește versiunea electrică e-Berlingo, cu o autonomie de 280 km (WLTP). Modelul are un motor electric de 136 CP și o baterie litiu-ion de 50 kWh. 

e-Berlingo este disponibil în două versiuni de lungime ce pot găzdui până la 7 pasageri. MPV-ul Citroen Berlingo electric păstrează spațiul la bord, cele trei scaune independente, pavilionul multifuncțional Modutop și luneta cu deschidere.

Moduri de rulare Citroen Berlingo electric:

  • Normal – 80 kW/210 Nm: optim pentru utilizarea de zi cu zi,
  • Eco – 60 kW/180 Nm: pentru autonomie extinsă și un condus fluid,
  • Power – 100 kW/260 Nm: pentru performanțe îmbunătățite la transportul de sarcini grele.

Pentru o autonomie optimizată, trenul de rulare recuperează energia în fazele de frânare și decelerare. Pentru a recupera energia, este suficient să activezi butonul “B” de pe consola centrală. Citroen Berlingo electric atinge viteza maximă de 135 km/h indiferent de modul de rulare ales.

Nivelul de încărcare a bateriei este afișat pe instrumentarul de bord printr-un indicator și o lumină de avertizare. Bateria lui Citroen e-Berlingo are o garanție de 8 ani sau 160 000 km (pentru 70% din capacitatea de încărcarea a acesteia la sfârșitul garanției).

Un certificat de capacitate a bateriei este eliberat după inspecția tehnică de un an sau la 20.000 km, apoi la fiecare inspecție tehnică, la fiecare 2 ani sau la 40.000 km.

V-ar putea interesa și:

Bateria poate fi încărcată peste noapte la o priză de tip Green’up. Sunt disponibile trei soluții de încărcare.

  • Încărcarea la domiciliu, la locul de muncă sau într-o parcare necesită un cablu Mod 2 (dotare standard în Franța). Acest mod de încărcare este compatibil cu o priză standard de 8A sau o priză de mare putere de 16A, pentru o încărcare completă în mai puțin de 15 ore.
  • Încărcarea privată sau la o stație publică necesită instalarea unui Wallbox cu o putere cuprinsă între 3.7 kW și 22 kW și un cablu Mod 3 (opțional). Încărcarea completă se realizează în 7h30 (Wallbox monofazat de 7.4 kW) sau în 5 ore (Wallbox trifazat de 11 kW).
  • Încărcarea ultra-rapidă la o stație publică de până la 100 kW, cu cablu Mod 4 integrat. O baterie de 50 kWh se reîncarcă 80% în 30 de minute. ë-Berlingo se află la cel mai bun nivel din segment în ceea ce privește timpul de reîncărcare accelerată.

Intreținerea ë-Berlingo este cu 30% mai puțin costisitoare decât a unei versiuni termice Citroen Berlingo. Modelul electric consumă în medie 18 kWh la 100 km, avand un cost de 3 euro.

Citroen e-Berlingo – preț în România

Citroen e-Berlingo are un preț de pornire în România de 42.800 euro cu TVA pentru echiparea Feel.

Funcții de programare a încărcării

Cu aplicația My Citroën, poți gestiona de la distanță precondiționarea termică a habitaclului și încărcarea bateriei, poți accesa informații privind nivelul de încărcare a bateriei și autonomia autovehiculului și poți programa încărcarea folosind un smartphone, o tabletă sau direct de pe ecranul tactil al vehiculului, prin intermediul navigației conectate, în meniul Energie. Această operațiune este posibilă pentru încărcarea domestică (Mod 2) sau accelerată (Mod 3) și poate fi modificată în orice moment.

citroen e-berlingo

Aplicația Free2Move facilitează încărcarea și staționarea (în Franța) și oferă acces la peste 220.000 de stații de reîncărcare. Clienții pot utiliza aplicația pentru a planifica cel mai bun traseu în funcție de autonomia vehiculului, cu afișarea stațiilor de reîncărcare compatibile și disponibile (include pauzele de reîncărcare, timpul total necesar pentru reîncărcare).

Noul Citroën ë-Berlingo este echipat cu instrumentar de bord digital cu ecran de 10’’, configurabil (standard începând cu nivelul de echipare Feel) și head-up display, pentru o redare modernă și rapidă a informațiilor esențiale pentru condus.

Citroen e-Berlingo Van, versiunea electrică și conectată a utilitarei Berlingo, va ajunge pe piața din România în ultimul trimestru al anului.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare