Chinezii de la Dongfeng au intrat pe piața din Spania cu 3 mărci auto

Autor: Dan Vache
MHero 1 Dongfeng masini electrice China

Dongfeng Motor Corporation, una dintre cele mai mari companii de automobile din China, a intrat pe piața din Spania cu 3 mărci auto: Dongfeng, VOYAH și MHero. 

Pentru piața spaniolă, în oferta Dongfeng vor fi 7 modele până la finalul anului viitor. Partenerul ales pentru distribuția mașinilor chinezești este Salvador Caetano Auto, cel mai mare grup auto din Peninsula Iberică.

Cele trei mărci chinezești vor lansa câte un model nou în fiecare an.

Mașinile chinezești vor fi disponibile în multe zone din Spania, inclusiv Insulele Canare și Insulele Baleare. Obiectivul dealerului auto este de a acoperi 83% din piața auto din Spania.

Modele Dongfeng în Spania

În iunie, sunt disponibile trei modele chinezești în Spania și mai sunt așteptate încă două modele anul acesta: un SUV al mărcii Voyah și o mașină electrică Dongfeng, care poate încărca în 8 minute cu energie pentru o autonomie de 200 de km. Mașina electrică va costa în jur de 22.000 de euro.

Modelul Voyah Free, nava amiral a mărcii, are două motoare care oferă tracțiune integrală și un timp de accelerație de la 0 până la 100 km/h în doar 4,4 secunde. SUV-ul are un ecran digital, suspensie pneumatică reglabilă și un design elegant inspirat de un iaht. Prețul este de aproape 78.000 de euro.

Cu cât se scumpesc mașinile electrice fabricate în China: Dacia Spring, Tesla Model 3

Un alt model este Voyah Dream, un monovolum de lux care va concura cu Lexus LM. Oferă o experiență premium adresată atât clienților corporate, cât și persoanelor fizice. Prețul este de 94.000 de euro.

MHero 1 este un model electric cu o autonomie de 450 km și accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde datorită celor 1.088 CP. Este un SUV electric mare cu design militar care costă peste 158.000 de euro.

Dongfeng Motor Corporation (DFM) este un producător de automobile chinez, cu sediul în Wuhan, Hubei. Fondat în 1969, este al patrulea cel mai mare producător de automobile de stat din China, cu 671.000 de automobile vândute în 2023.

DFM deține o serie de mărci auto populare, inclusiv Dongfeng, Forthing, Voyah și Fengxing. De asemenea, produce vehicule sub licență pentru mărci străine precum Honda, Peugeot, Citroën și Nissan.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn