Chevrolet reduce prețul modelului Bolt facelift cu mii de dolari

Autor: Dan Vache
Chevrolet Bolt EUV Electric

Publicat pe: 15 feb. 2021 / Constructorul auto american Chevrolet a prezentat noul Bolt EV facelift și SUV-ul electric Bolt EUV (Electric Utility Vehicle), a căror producție începe în vara 2021.

 Chevrolet Bolt EV facelift 204 CP va avea un preț de pornire de 32.000 de dolari, ceea ce reprezintă o reducere de preț de 5.000 dolari față de modelul anterior.

Divizia Chevrolet a General Motors a anunțat că extinde gama de modele Bolt. Modelul Chevrolet Bolt EV restilizat, un hatchback subcompact, va fi însoțit de noul Bolt EUV, un vehicul compact în stil crossover. În special, Bolt EUV va fi primul Chevrolet care va oferi GM Super Cruise, sistemul de conducere semi-autonom.

Foto

Foto: Chevrolet Bolt EUV

Bolt EUV va avea un preț de pornire de 34.000 de dolari. Prețul nu include stimulentul guvernamental.

Chevy estimează o autonomie de 400 de kilometri pentru Bolt EUV, care are un pachet de baterii lithium-ion de 65 kWh. Pentru modelul electric hatchback Bolt EV, autonomia este de 418 km.

La o stație de încărcare rapidă DC, Chevrolet Bolt EUV va primi o autonomie de 150 km în 30 de minute. Acasă, o încărcare completă la 240 volți durează aproximativ 7 ore. Clienții Bolt vor primi gratuit o stație de încărcare tip 2 (de până la 7,2 kW).

Cu o lungime de 4.30 metri și un ampatament de 2.67 metri, Bolt EUV se încadrează în segmentul B al SUV-urilor electrice de oraș.

V-ar putea interesa și:

Anul trecut, Chevrolet a emis un recall pentru 68.000 de mașini electrice Bolt, fabricate între 2017 și 2019, din cauza unui risc de incendiu. Până la finalizarea actualizării, producătorul de vehicule solicită proprietarilor să nu încarce bateriile mai mult de 90%.

Aceste baterii, produse de LG Chem în Coreea de Sud, sunt amplasate în Chevrolet Bolt sub scaunele din spate ale pasagerilor și ar putea lua foc. General Motors (GM) a confirmat că au fost înregistrate cinci incendii ale bateriilor.

Incendiile au avut loc atunci când bateriile erau complet încărcate sau aproape complet încărcate. Trei dintre aceste incidente s-au întâmplat în octombrie. Din păcate, GM încă nu știe cauza exactă a incendiilor cauzate de baterie.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare